Anlık Bildirim

Apple ResearchKit platformu otizm ve epilepsi hastalarına da açılıyor

Apple'ın bu yılın ilk aylarında lanse ettiği ve sağlık sektöründe önemli bir adım olarak görülen medikal veri toplama platformu ResearchKit bugüne kadar pek çok uygulamaya temel oldu, 100 bine yakın kullanıcının sağlık bilgileri veritabanına eklendi. 

ResearchKit tıbbi araştırmalar için özel olarak geliştirilmiş bir yazılım olarak nitelendiriliyor. Tıp profesyonellerinin tıbbi teşhis odaklı uygulamalar geliştirmesini kolaylaştıracak olan ResearchKit ayrıca araştırma projeleri için de kullanılacak.

ResearchKit platformunda ağırlıklı olarak astım, Parkinson, şeker, görüş kanseri gibi rahatsızlıklar hakkında veriler toplanıyordu. Bundan sonra veritabanına astım, epilepsi ve tümör hakkında da veriler eklenecek. Şimdiden bu verileri toplayabilecek birkaç tane uygulama hazır durumda. 

Duke Üniversitesi çocukluklarda otizm belirtilerini takip edebilmek üzere duygu tespiti yapabilen Autism & Beyond adında bir uygulama geliştirdi. Uygulama ön kamera üzerinden kullanıcının çeşitli içeriklere olan tepkisini kaydediyor ve analiz ediyor. 

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi iPhone ile çekilen cilt lekeleri ve benlerinin resimlerine göre tümör ihtimalini değerlendiren bir uygulama geliştirdi. Johns Hopkins kurumu ise Apple Watch üzerinden epilepsi belirtilerini görebilen ve en yakın sağlık uzmanına bilgi aktaran bir uygulama kullanıma sundu. Uygulamaların sayısının ileride artması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim