Anlık Bildirim

Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı

Apple'ın dijital kitapları okuyabilmek ve satın alabilmek için başlattığı iBooks platformu uzun süredir kullanıcılara hizmet veriyor. E-kitap pazarında Apple'a önemli bir katkı sağlayan iBooks platformu yine de Amazon ve Barnes&Noble gibi devlerin gerisinde kalmıştı. Bu alanda daha çok söz sahibi olmak isteyen Apple, platformun ikinci sürümünü dün resmi olarak tanıttı.

 Apple yeni hamlesiyle özellikle eğitim alanını hedefliyor. Eğitim amaçlı kullanılan şu an 1.5 milyon iPad cihazı var ve bunlar için 20 000 adet özel uygulama geliştirilmiş durumda. Apple'a göre iBooks 2 ders kitabı kavramını yeniden tanımlayacak. Bundan sonra iBooks uygulamasında öğrencilere yönelik kitaplar da bulunacak.

Bu kitaplar ders kitaplarından çok farklı olacak. Resimler, videolar, 3D içerikler, dikkati toplamak için seçilebilecek anlık sınavlar, not alma imkanı ve bulmacalar içeren ders kitapları yeni sürümde öğrencilere sunulacak.
Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı

Apple başlangıç olarak Pearson, McGraw Hill ve Houghton Mifflin Harcourt adlı ders kitabı yayıncılarıyla anlaştı. Bu üç şirket ABD'de satılan ders kitaplarının yüzde 90'ını basıyor. Ayrıca DK ve E.O. Wilson Vakfı ile de anlaşma yapıldı. iBooks 2 açılışında Wilson Vakfı'nın Life On Earth kitabının ilk iki konusu, DK'nın Dinazorlar ve Tarih Öncesi Hayat kitabı, Liseler için Bioloji ve Bilim ile İlk Alfabem kullanıcılara sunulacak.

iBooks 2 uygulaması an itibariyle App Store üzerinden indirilebiliyor. Kitapların fiyatı en fazla 14.99$ seviyesinde belirlenmiş.  
Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı

Apple ayrıca ders kitabını iBooks 2 üzerinde kendisi yayınlamak isteyenler için de iBooks Author adlı bir de Mac uygulaması geliştirdi. Bu uygulama ile kullanıcılar ders kitapları, tarih kitapları, yemek tarifleri, resimli kitaplar gibi pek çok interaktif eser kaleme alabilecek. Uygulamada Apple'ın belirlediği şablonlar ve sayfa düzenleri yer alıyor. Kişiler Apple'ın yayın kurallarına bağlı olarak kitaplarını platform üzerinden yayınlayabiliyor. Ancak telif hakkı konusuna dikkat etmeleri gerekiyor. Dileyen 14.99$'a kadar çıkan fiyatlarla kitaplarını satışa da sunabiliyor. Burada yüzde 30 pay Apple tarafından alınıyor. 

Apple'ın eğitime yönelik olarak tanıttığı diğer bir platform ise iTunes U. Bu platform önceden iTunes içerisinde eğitime yönelik materyallerin indirilebildiği ve sadece eğitim kurumlarının ulaşabildiği bir bölümdü. Şimdi ise tamamen eğitim materyalleri sunan bir platform haline geldi. Ayrıca iBooks uygulamasına da tasarım olarak oldukça benziyor.

Platform içerisinde konuya ait iBooks kitapları, web linkleri, PDF'ler, uygulamalar, iTunes içerisindeki medya dosyaları bulunuyor. Öğrenciler bu materyalleri sürece göre seçerek indirebiliyor, satın alabiliyor ve izleyebiliyor. Satın alma süreci platformun kendi içerisinde gerçekleşiyor ve iTunes'a geçiş gerekmiyor. Apple, iTunes U için Duke ve Harvard gibi üniversitelerle işbirliği yaptı.  
Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5366 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim