Anlık Bildirim

Apple ve büyük yayınevleri Avrupa'da e-kitap fiyatlarını manipüle ettikleri gerekçesiyle sorgulanıyor


Son dönemin en çok ilgi gören trendlerinden olan e-kitap ürünleri bütün dünyada yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Ancak Avrupa Komisyonu e-kitap fiyatlarında manipülasyon yapan bazı firmaları soruşturmak için resmi girişim başlattı.

Anti-tekel kanunlarına dayanarak açılan soruşturma kapsamında Avrupa pazarında satış yapan Hachette Livre (Lagardère Publishing, Fransa), Harper Collins (News Corp., ABD), Simon & Schuster (CBS Corp., ABD), Penguin (Pearson Group, İngiltere) ve Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck (Almanya) yayınevleri ve ürünleri platformu üzerinden satan Apple'ın rekabeti önleyici eylemlerde bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Komisyon kartelciliğe yol açan bu tür eylemlerin varlığına dair ciddi şüphelere sahip. Soruşturma aslında gizli olarak Mart 2011 tarihinde başladı. İngiltere Dürüst Ticaret Ofisi ülke çapında e-kitap satışlarıyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı. Ancak daha sonra Komisyon soruşturmayı genişleterek kendi üzerine aldı.

Avrupa anti-tekel yasalarına göre ürün satan firmaların rakiplerin rekabet etmesini engelleyecek herhangi bir eylem içerisine girmesi kesinlikle yasak. Aykırılık yaptığı tespit edilen firmalara ise tazminat cezalarından başlayarak satışın yasaklanmasına kadar giden yaptırımlar uygulanıyor.

Soruşturmanın ne zaman sona ereceği açıklanmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim