Anlık Bildirim

Apple yüz tanıma patenti için başvuru yaptı

Akıllı telefonlarda yüz tanıma sistemi ile kilit açma yöntemini Google'ın Android işletim sisteminin yeni sürümü Ice Cream Sandwich'i Samsung'un Galaxy Nexus cihazı üzerinde tanırıtken şahit olmuştuk. O günden bu yana güvenlik ile ilgili eleştirilere maruz kalsa da yüz tanıma sistemini bu kez Apple kendi cihazlarına getirmek için harekete geçti.

Dün ortaya çıkan Apple'a ait bir patent başvurusunda firma özellikle iOS cihazlarına yüz tanıma sistemi entegre etmek istiyor. Uygulamaların kullandığı işlem gücüne özellikle dikkat eden Apple, yüz tanıma sisteminin de en düşük işlem gücünü gerektirmesini sağlamaya çalışıyor. 

Yüz tanıma sistemi tarattığınız yüz imajınız ile hafızasındaki referans imajları, göz ve ağız gibi kesin bilgi veren bölgeleri baz alarak karşılaştırıyor. Hafızadaki en az iki fotoğrafın yüzünüz ile eşleşmesi gerekiyor. Yüz tanıma metodu iç veya dış mekanlarda sorunsuz çalışabiliyor. 

Apple'ın patenti şimdilik başvuru aşamasında. Kabul edilip edilmeyeceği bilinmiyor. Çünkü benzer bir teknoloji Galaxy Nexus cihazında da kullanılıyor. Bunun yanında Apple'ın patentini aldığı her teknolojiyi cihazlarında kullanmadığı da bilinen bir gerçek.

Farklı güvenlik metotlarını mobil cihazlara da uyarlama trendi her geçen gün daha da artıyor. Masaüstü cihazlardan ziyade mobil cihazların kaybolma veya çalınma potansiyeli daha yüksek olduğu için üreticiler bu tür güvenlik tedbirlerini kullanma veya geliştirme yolunu tercih ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4653 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim