Anlık Bildirim

Apple'dan ayrılan robot profesörü Yoky Matsuoka Google'a döndü

Robot teknolojileri ve yapay zeka alanında önde gelen isimlerden olan Yoky Matsuoka, 9 aylık Apple macerasının ardından tekrar Google grubu bünyesinde çalışacağını duyurdu.

Apple'dan ayrılan robot profesörü Yoky Matsuoka Google'a döndü Tam Boyutta Gör

Google’ın ar-ge merkezi niteliğindeki Google X’in kurucusu olan ve Google’a ait, akıllı ev cihazları üreten Nest şirketinde başkan yardımcılığı pozisyonu yürüten Yoky Matsuoka 2 yıllık bir aranın ardından tekrar Google bünyesinde çalışacağını duyurdu.

Robot teknolojileri ve yapay zeka alanında önde gelen isimlerden olan Matsuoka 2015’te Nest’teki görevini bıraktıktan sonra Apple’ın sağlık teknolojisinin bir parçası olmuştu. Yaklaşık 9 ay boyunca Apple Watch’un sağlıkla ilgili çeşitli projelerinden sorumlu olan Matsuoka, HealthKit ve ResearchKit gibi sağlık girişimleri üzerinde çalışmış ancak aralık ayında görevi bıraktığını duyurmuştu.

Matsuoka artık Nest’te baş teknoloji sorumlusu sıfatı ile çalışacak ve şirketin akıllı ev cihazları pazarında rekabet edebilmesi için yeni yazılım ve donanımları oluşturmasına katkı sağlayacak.

Google'ın ARGE Laboratuvarını Kurmuştu 

Robot teknolojilerinde özellikle felçli hastaların hayatlarını idame ettirebileceği teknolojiler için çalışan ve ‘‘robot eller’’ projesiyle adından söz ettiren Matsuoka, 2009 yılında Google’ın adeta laboratuvarı konumunda olan Google X’i kurarak Google’ın otomatik pilotlu arabaların ve Google Glass gözlüğünün temellerini atmıştı. Harvard, MIT ve Berkeley'de eğitim gören Matsuoka ayrıca 2009-2011 yılları arasında Washington Üniversitesinde robot teknolojileri dersleri vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim