Anlık Bildirim

Apple'ın geliştiriciler konferansı WWDC 2016'da bizi neler bekliyor?

Apple’ın mevcut tüm işletim sistemlerinin sahne aldığı geleneksel WWDC geliştirici konferansı, bu yıl 13 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. İddiaları sizin için derledik.

Apple tarafının tek ve en büyük geliştirici konferansına sayılı günler kaldı ve şimdiden karşımıza ne tür sürprizlerin çıkacağı merak konusu. Şimdiye kadar ortaya çıkan iddialara bakarak, tüm detayları bir araya getirdik.

Apple tarafından canlı yayınlanan etkinlikte sırasıyla OS X, iOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinin en yeni sürümleri sahne alıyor. Genelde pek donanım tanıtımı yapılmazken, bazen yeni nesil Mac cihazlarının görücüye çıktığı da oluyor. Bu yıl WWDC 2016 konferansında beklenen yenilikler şöyle:

Siri

Bu yıl ki konferansta Siri platformunun gövde gösterisi yapması bekleniyor. İlk olarak Siri sanal asistanının, üçüncü taraf yazılım geliştiricilere de açılması ve Uber, Spotify, Dominos gibi uygulamaları doğrudan kontrol edebilmesi mümkün olacak. Böylece Siri, mobil cihaz üzerinde de olsa Amazon Alexa gibi rakiplerin karşısına çıkmış olacak.

 

Apple'ın geliştiriciler konferansı WWDC 2016'da bizi neler bekliyor? Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan Siri sanal asistanının Mac bilgisayar sistemlerine entegre edileceği uzun süredir konuşuluyor ve bazı sızıntılar da mevcut. Her zaman açık özelliği ile, Mac sistemlerinde istediğiniz anda sanal asistanınıza erişebileceksiniz. Yeni güncellemeler ile, Siri asistanının artık çok daha güçlü olacağı ifade ediliyor.

Apple Music

Bugüne kadar biraz kullanıma yönelik zorluklar taşıdığı için eleştirilen Apple Music, yeni sürümde önemli değişikliklere uğruyor. Platformun yeni tasarımı, daha kolay kullanım ve erişim odaklı olacak. Siyah-beyaz bir arayüz üzerinde, albüm kapaklarının daha fazla öne çıkarılacağı ifade ediliyor. Ayrıca sanatçıların bir sosyal ağ oluşturması için geliştirilen Connect özelliği de kaldırılıyor. Bildirimler, sanatçıların kendi sayfalarından yapılacak.

Apple Pay

Mobil ödeme sektöründeki en önemli oyunculardan birisi olan Apple Pay, halen kısıtlı bir bölgede faaliyetlerini sürdürüyor. Apple’ın konferansta Avrupa ağırlıklı olarak yeni banka ve ülke açılımlarını duyurması bekleniyor. Ayrıca web üzerinden Apple Pay ile ödeme imkanı ve zayıf da olsa iMessage üzerinden para gönderebilme iddiaları mevcut.

iOS

Milyarlarca cihaz ile mobil dünyanın ikinci büyük ekosistemi olan iOS, bu yıl tasarım olarak büyük değişikliklere uğramıyor. Siri ve Apple Music güncellemeleri dışında; Fotoğraflar uygulamasına gelişmiş düzenleme araçları eklenmesi, elden geçirilmiş ikonlar ve herhangi bir uygulamada Mail uygulamasından hatırladığımız işaretleme özelliğinin getirilmesi bekleniyor.

OS X

Masaüstü tarafında net bir bilgi yok ancak OS X isminin MacOS şeklinde yeniden değiştirileceği ifade ediliyor. Yani tüm Apple platformları, aynı isimlendirme tasarımına sahip olacak. TvOS ve watchOS platformları ile ilgili de net bir bilgi yok.

Donanım

Apple’ın konferansta herhangi bir yeni donanım duyurması beklenmiyor. Daha önce MacBook Pro ile ilgili bazı iddialar gündeme gelmişti ancak bunlar doğrulanmadı. Yine de MacBook Air tarafında 11 inçlik modelin iptal edileceği iddiaları ortada dolaşıyor.

San Fransisco şehrindeki Bill Graham salonunda, 13 Haziran 2016 yerel saat ile 10.00’da başlayacak olan etkinlik süresince tüm gelişmeleri canlı olarak Donanım Haber üzerinden sizlere sunuyor olacağız. Bizi takipte kalın. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim