Anlık Bildirim

Apple'ın hedefinde bu kez Motorola Xoom modeli var


Apple’ın Samsung’un Galaxy Tab 10.1 modelinin ithalatına devam eden patent davası süresince Avrupa’da tedbiren yasak koydurmasının yankıları sürerken popüler başka bir markanın daha ürününe yasak gelebilir

FOSSPatents sitesinin iddiasına göre Apple, Motorola XOOM modelinin Avrupa sürümünde tasarım patentini ihlal ettiği gerekçesiyle gerekli mahkemelere başvuruda bulundu. Bu şikayetin tedbiren bir ithalat yasağı olup olmadığı bilinmiyor ancak şikayette adı geçen Almanya’da XOOM modelleri satan JAY-tech perakendecisi şimdiden satış yasağı yedi bile.

NVIDIA Tegra 2 çift çekirdekli 1GHz hızında işlemci, 1GB RAM, 10.1 inçlik 1280 x 800 piksel dokunmatik kapasitif geniş ekran, 3G, WiFi, Bluetooth, 32GB bellek,  5MP arka / 2MP ön kamera, 720p video çekimi, micro USB, HDMI çıkışı gibi özellikleri bulunan Motorola XOOM, Android Honeycomb işletim sistemli ilk tablet modeli olarak ün yapmıştı.

Bu iddia doğruysa Apple tedbiren ithalat yasağı koydurmada üçleme yapmış olacak. En büyük iki rakibi de Avrupa’da yasaklı hale düşecek. 

XOOM modeli uzun süredir Avrupa’da ve ülkemizde satılıyor. Henüz büyüyemeyen Honeycomb tablet pazarı bu yasakla bir darbe daha alacak.

Apple, Motorola’ya karşı ABD’de bulunan Uluslararası Ticaret Komisyonu’na da bir şikayette bulunmuştu ve dava aylardır devam ediyor.

Motorola konu ile ilgili bir açıklama henüz yapmadı. Ancak Apple’ın XOOM modeli uzun süre satışta olduğu için kalıcı bir ithalat yasağı istemiş olabileceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5952 kez okundu.
38 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim