Anlık Bildirim

Apple'ın iBeacon teknolojisi ile mekana özel dergi erişimi sağlanabilecek

Apple'ın her ne kadar arkalarda kalmış olmasına rağmen iOS 7 ile getirdiği en önemli teknolojilerin başında yer alan iBeacon (Bu teknoloji Android platformunda da kullanılabiliyor), Bluetooth LE kullanan ufak vericiler ile kişilerin akıllı telefonları üzerinden mekan için konumlama yapabiliyor ve ortamın farklı bölümlerine göre belirlenen avantajları sunabiliyor.
Bu ilginç ve bir o kadar da faydalı teknolojiyi Londra merkezli bir dijital yayıncılık şirketi de deneme amaçlı kullanmaya karar vermiş durumda. Sistem, ilk olarak mekanların belirledikleri dergilerin aboneliklerinin satın alması ile başlayacak. Mekana gelen kişiler iOS cihazlarının "Gazetelik" bölümünden bu dergileri ücretsiz olarak okuyabilecekler, mekandan çıktıkları zaman ise iBeacon teknolojisi bunu algılayararak dergileri otomatik olarak kitleyecek ve okunması yarım kalan dergiler için kişilerin karşısına satın alma seçeneği çıkartılacak.
Doktor ofislerinin bekleme bölümlerinde bulunan ve sağlık açısından sorun yaşatabilecek fiziksel dergilerin de yerini alması gibi farklı birçok kullanım yapısı vaat eden teknoloji, özellikle yayıncılar için çift taraflı bir getiri sağlayacak, mekanlar da farklı içerikler ile daha fazla müşteriyi kendilerine çekebilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim