Anlık Bildirim

Araştırmacılar kırsal kesimler için daha etkili kablosuz ağ sistemi üzerinde çalışıyor


Şehir dışındaki kırsal kesimler için çok sekmeli kablosuz ağlarla veri aktarımı sağlayan teknolojilerde yaşanan aktarım boyutuna dair önemli kısıtlamalar, North Carolina Üniversitesi mühendislerinin geliştirdiği bir yaklaşımla sona ermek üzere.

Çok sekmeli ağlarda geniş bir alanda veri transferini mümkün kılmak için sekme modülleri arasında veri kablosuz olarak gönderilir ve alınır. Ancak veri iletiminin çakışmaması için aktarımın çok hızlı yapılması gerekmektedir. Bunun için kısa mesafelerde düşük güçte çok sayıda modül kullanılırken, uzun mesafelerde güçlü modüllerle daha hızlı veri aktarımı sağlanmaya çalışılmaktadır.

Mühendislerin merkezi tabanlı güç kontrolü olarak tanımladıkları yaklaşım, bir algoritma kullanarak modüllerin veriyi son noktaya iletmek için ne kadar güç kullanması gerektiğini hesaplıyor ve bunu modüller üzerine uyguluyor. Modüller kısa mesafelere veri iletilecekse güç harcamasını kısarken, uzun mesafelere iletilecekse güç harcamasını artırıyor. Böylece sistem verimliliği artırılıyor ve maliyet düşürülüyor.

Mühendisler standart çok sekmeli kablosuz ağlara göre yeni algoritmada, rastgele yerleştirilen modüllerde yüzde 20, belirli bir kümede yerleştirilen modüllerde yüzde 80 daha fazla veri aktarılmasının sağlandığını belirtiyor. ABD ordusu da projeye destek sağlama kararı aldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim