Anlık Bildirim

Autel Robotics'den gelişmiş drone: Kestrel

Uçak ile helikopter rahatlığını birleştiren birçok uçak modeli bulunuyor. Bunu drone dünyasına getiren isimlerden Autel Robotics, CES 2016 kapsamında yeni çözümünü sergiliyor.
LasVegas'da sonuna yaklaşılan CES 2016 fuarında birçok drone modeli karşımıza çıktı. Bazı modeller sabit kanat yapısıyla uçak gibi çalışırken, bazı modeller ise pervaneleriyle helikopter benzeri görev yapıyordu. Autel Robotics tarafından hazırlanan gelişmiş drone "Kestrel" ise bu iki formu bir araya getirdi.
Drone teknolojileri konusunda önemli çalışmaları bulunan Autel Robotics'ın yeni oyuncağı Kestrel, özel tasarım yapısı sayesinde hem uçak hem de helikopter şeklinde çalışma gösterebiliyor. Dikey olarak havalanabilen drone, düz uçuş yapacağı zaman ise motorlarını öne doğru çevirerek yüksek hıza ulaşabiliyor.
Bu noktada verilen teknik bilgilere göre 100km menzil içerisinde hareket edebilen ve saatte 64 km hıza çıkabilen Kestrel drone, 1.2 ila 2 saat gibi oldukça uzun süre havada kalabiliyor ve parçalara ayrılarak çok daha rahat şekilde taşınabiliyor. Bünyesinde toplam 2kg yük taşıyabilen drone, otomatik uçuş rotaları oluşturarak takip edebiliyor ve özel sensörleri sayesinde hem tarım arazilerinin incelenmesi hem de diğer sivil amaçlar için gökyüzünden detaylı bilgiler sağlayabiliyor.
CES kapsamında duyurulan Kestrel drone modelinin 2017 Mart ayında satışa çıkması bekleniyor. Fiyat ise 10 bin ila 15 bin dolar seviyesinde olacak.
Autel Robotics'den gelişmiş drone: Kestrel
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim