Anlık Bildirim

Ati Radeon 8500 Quake III'e Özel

Ati'nin yeni sürücülerinin sadece Quake III'te hızlanma yarattığı biliniyordu. Hardocp'da Ati'nin acaba Quake III'e özel bazı optimizasyonlar yapıp yapmadığını merak edip ilginç bir araştırma yapmış.

Araştırmada çok ilginç bir deneme yapılmış. Denemede "The Quackifier" programı (özel bir program) ile Quake3.exe programı Quack3.exe olarak tekrar yaratılmış böylece Ati'nin yeni sürücülerinin isim aramasına göre çalıştırılan programı tanıması ve ona özel komutları çalıştırması önlenmiş.

Ortaya çıkan sonuç %18'lik büyük bir düşüş.

Araştırma şeklinde süren yazıda asıl merak edilen Ati'nin acaba şike yapıp yapmadığı. Okuyucuların katılımı ile Quake3 diye tanımlamalar sürücülerin içinde bulunmuş ama tanımlamaların Quack3.exe olarak değişimi ile The Quackifier programının beraber kullanılmasında beklenen artış yaşanmamış.

En sonunda Ati'nin yaptığı açıklamalar ile bu doğrulanmış Ati'nin savunması ise kısaca şöyle. "Ati sürülerini İşletim sistemi, API, Oyun motoru, bazından Program düzeyine kadar bir çok alanda özel olarak optimize eder. Onun için bazıları sadece oyuna özel çalışırken bazırları işletim sistemine kadar özeldir. Diğer bir çok oyuna yaptığımız ve yapacağımız gibi Quake III'e özel optimizasyonlar yaptığımız doğru. Amacımız oyuncuya her zaman en yüksek FPS (saniyedeki görüntü sayısı), sağlamlık, görüntü kalitesi üçlemindeki en doğru noktayı sunma çabası. " Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim