Anlık Bildirim

Barkodları standartlaştıran avukat öldü


Paranın bulunmasından sonra insanlığın alışveriş alışkanlıklarına en çok etki eden kişilerden birisi olan Alan L. Haberman hayata veda etti. 81 yaşında Newton Massachusetts'de kalp ve akciğer yetmezliğinden ölen Haberman insanlık tarihine barkodu standartlaştıran kişi olarak kaydedildi.
Bugün gerek alışveriş gerekse ürün sayımlarında hayatımızı çok kolaylaştıran siyah ve beyaz çizgilerin asıl mucidi Norman Joseph Woodland ve Bernard Silver olarak kabul edilmektedir. Haberman ise elektronik ürün kodlamalarında barkodların evrensel olarak kullanılması için başlatılan kampanyanın öncüsü oldu.
Kampanya sonunda kurulan barkod tasarımını belirlemekle görevli komisyonun da başkanlığını yapan Haberman, 1973 yılında IBM tasarımcısı George J. Laurer tarafından yapılan bir barkod tasarımını geçerli kabul etmişti. Şu an kullandığımız barkod tasarımı o döneme aittir. 
Haberman günümüzde GS1 US olarak bilinen Benzersiz Kod Komisyonu'nda da çalıştı ve RFID standardı dahil pek çok standardı literatüre kazandırdı. Haberman'ın asıl mesleği ise avukatlıktı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim