Anlık Bildirim

Blockchain teknolojisi sahte biletlerin önüne geçebilir

Bilet yazılımı ve hizmetinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Ticketmaster, blockchain çözümleri sunan Upgraded şirketini satın aldı. Biletlerin güvenliği için blockchain kullanılacak.

Blockchain teknolojisi sahte biletlerin önüne geçebilir Tam Boyutta Gör
 

Dağıtık veri tabanı sunan blockchain teknolojisi; ürünlerin ve hizmetlerin güvenliği sağlamak adına son dönemde sıkça başvurulan bir teknoloji. Mücevher ve elmas gibi değerli eşyaların yanı sıra kobalt ve marul gibi kaynağı önemli olan ürünlerin de takibi için test edilen teknoloji; sahteciliğin önüne geçmek için Sony'nin de gündeminde. Bilet yazılımları ve servisleri sunan Ticketmaster isimli şirket ise biletlerdeki sahtecilik faaliyetlerine engel olmak için blockchain'i test etmeye hazırlanıyor.


Blockchain şirketini satın aldı

Blockchain çözümleri geliştiren Upgraded isimli şirketi satın alan Ticketmaster;  geleneksel biletleri, blockchain ile korunan güvenli interaktif dijital varlıklara dönüştürerek bilet güvenliğini üst seviyeye çıkarmak istiyor. Dünya genelinde 29 ülkede faaliyet gösteren ver her yıl 500 milyondan fazla biletin satılmasında sorumlu olan şirket, ülkemizde faaliyet gösteren Biletix'in de çatı şirketi konumunda.


Ticketmaster ve Upgraded'in blockchain teknolojisini biletlerde ne şekilde kullanacağı detaylı bir şekilde açıklanmasa da bu satın alma şirketin kötü imajını düzeltmesini sağlayabilir. Haziran ayında siber saldırıya uğrayan Ticketmaster, çok sayıda kullanıcının kişisel verilerin hackerlar tarafından ele geçirilmi olabileceğini belirtmişti. Öte yandan şirket temmuz ayından beri bilet satışlarında usulsüzlük iddialarıyla gündemde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim