Anlık Bildirim

CES 2013 : Synaptics, çerçevesiz paneller için geliştirdiği Sensa dokunmatik teknolojisini tanıttı


Dokunmatik mobil cihazlar giderek daha çerçevesiz bir tasarıma kavuşuyor ve ekranı kenarlardan tutarken, istemeden ekrana dokunmak ve bazı fonksiyonları harekete geçirmek de kaçınılmaz oluyor.

Touchpad ürünleri ile yakından tanıdığımız Synaptics, geçen yıldan bu yana ürünlerini sensörler yardımıyla daha işlevsel bir hale getirmek için çalışıyor. ForcePad adı verilen bu teknoloji, touchpad üzerinde herhangi bir sol veya sağ tuş barındırmazken, parmağınızın basınç seviyesini algılayarak sağ veya sol fare tıklama fonksiyonunu harekete geçiriyor.

Synaptics, ForcePad ve diğer bir teknolojiyi birlikte kullandığı, istemeden ekran kenarlarına dokunma problemini ortadan kaldıracak Sensa prototip tabletini CES 2013 fuarında tanıttı.

Prototip henüz çok erken aşamada olduğu için tam olarak isteneni verdiği söylenemez. Ancak gelecek için vaad ettikleri bakımından oldukça ilgi çekici.

Sensa tabletin arka kısmındaki panel belirli boyutta parçalara ayrılmış ve ForcePad teknolojisi burada bulunuyor. Tablet kullanıcının tutmak amaçlı mı yoksa dokunma amaçlı mı kendisini kavradığını basınç üzerinden tahmin ediyor ve böylece kazara dokunma olaylarının önüne geçiyor. Bu teknolojinin benzeri iPad mini üzerinde kullanılıyor.

Diğer teknoloji ise parmağınızı ekran kenarına getirdiğiniz zaman örneğin bir e-kitap okuyorsanız, basıncın algılanarak metinlerin parmağınızın altında kalmayacak şekilde ayarlanması ve okuma zevkinin bölünmemesi amacını güdüyor. Bu teknoloji de henüz ilk aşamalarında.

Prototip, firmanın laboratuvarlarında geliştirilirken sadece fuar için birkaç günlüğüne özel olarak getirtilmiş. Sensa teknolojisi ilk aşamasında olduğu için ilk örneklerini ne zaman göreceğimiz konusunda bir tahminde bulunmak zor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim