Anlık Bildirim

CES 2014: Innovega'dan optik lens ve gözlük karışımı yeni arttırılmış gerçeklik sistemi

Son zamanlarda olduğu gibi CES 2014 fuarında da öne çıkan teknolojilerinden arttırılmış gerçeklik sistemleri, çeşitlenmeye ve daha kullanışlı bir yapıya bürünmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Innovega tarafından hazırlanan iOptik, lens ile gözlük karışımı bir yapıda geliyor.
Gözün üzerine takılan özel lens ve yine özel olarak hazırlanan bir gözlük modeliyle Google Glass'a göre çok daha kullanışlı olduğu belirtilen iOptik, bu iki ürünün ortak çalışması sonucu kişilerin gözleri önüne aynı anda beş farklı pencere getirebiliyor. Bağlantı kurduğu Android işletim sistemli akıllı cihazlardan gelen görüntünün, gözlük üzerinden lense yansıtılması ile çalışan sistem, lens üzerinde yer alan filtreler sayesinde de hem dijital hem de gerçek görüntünün aynı anda net bir şekilde görüntülenmesine imkan tanıyor.
Amerika merkezli olarak Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay almayı bekleyen ve bu nedenle 2014 sonunda ya da 2015 yılı içerisinde satışa sunulması beklenen iOptik arttırılmış gerçeklik sistemi hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim