Anlık Bildirim

ComScore : iOS cihazları AB çapında mobil tarayıcı kullanımında liderliği elinde tutuyor

ComScore : iOS cihazları AB çapında mobil tarayıcı kullanımında liderliği elinde tutuyor

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS yüklü cihazlar arttıkça kullanıcı alışkanlıkları da değişiyor. Bunun yanında Android ve diğer cihazlar da kullanıcı alışkanlıklarını etkileyen önemli faktörler. ComScore tarafından yapılan araştırma Avrupa bölgesinde akıllı telefon ve tablet etkisinin giderek arttığını gösteriyor. 

Araştırma Avrupa'da lider pazarlar olan Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere odaklı yapıldı. Araştırmaya göre toplam dijital trafiğin yüzde 4.6'sı mobil cihazlar tarafından oluşturuluyor. Ağırlık ise akıllı telefonlar. 

Ağustos ayında biten 3 aylık sürede 91.4 milyon mobil abone kazanıldı. Geçen yıldan yüzde 46 artış yaşandı. Kullanımda olan mobil cihazlar bakımından iOS oranı Symbian'ı geride bıraktı. Symbian cihazları sayı bakımından en büyük paya sahipken iOS cihazları daha aktif kullanılıyor. 

Standart telefonlar ve e-okuyucular hariç tutulduğunda kullanım oranı bakımından iOS cihazları yüzde 30.5, Symbian yüzde 28.7, Google Android yüzde 23.5 oldu. Symbian cihazları sadece akıllı telefonlardan ibaretken Android cihazlarının yüzde 16'sı tablet, iOS cihazlarının yarısı iPad ve iPod Touch şeklinde. 

Bilgisayar dışı tarayıcı tabanlı dijital trafik oranlarında iOS ağırlığı daha çok hissediliyor. Yüzde 61 olan oran Android cihazlarında yüzde 20 civarında. Tabletler toplam oranın yüzde 43'ünü oluşturuyor. Symbian kullanıcıları daha çok konuşma ve SMS gönderimini tercih ediyor. 

Genel anlamda mobil cihaz kullanımı yüzde 82 oranında SMS hareketlerine dayanıyor. Tarayıcı hareketleri yüzde 34 iken akıllı telefon kullanıcılarının oranı yüzde 38.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim