Anlık Bildirim

Defikopter insansız aracı ile kalp krizi geçirenlere elektroşok cihazı ulaştırılması planlanıyor

Defikopter insansız aracı ile kalp krizi geçirenlere elektroşok cihazı ulaştırılması planlanıyor

İnsansız araç konseptinin askeri amaçlar dışında sivil kullanımına da açılması, ticari ürünlerin yanında sağlık, arama kurtarma gibi önemli alanlarda da projeler üretilmesine kapı açtı.

Alman sivil toplum kuruluşu Definetz, kalp krizi esnasında kara yoluyla acil ekiplerin ulaşımındaki zorlukları düşünerek, kriz geçirenlere hava yoluyla erişebilmenin planlarını yapıyor. Örgüt bu amaçla Height Tech firması ile ortaklaşa Defikopter adında 8 pervaneli bir insansız hava aracı geliştirmiş.

Projede kal krizi geçiren bir hastanın yanındaki kişinin akıllı telefon uygulaması yoluyla Defikopter'i bulunduğu konuma çağırmasını öngörüyor. Saatte 70km hızla 10km çapındaki bir alanda uçabilen Defikopter, yardım noktasına elektroşok cihazı gibi hayati önem taşıyan medikal ekipmanlar ulaştırabiliyor.

Alman yasaları şu an sadece kullanıcı gözetiminde kısıtlı bir alanda insansız hava aracının uçuşuna izin veriyor. Projede çağrı yapacak kişilerin de ilkyardım konusunda eğitilmesi gerekiyor. Bu bakımdan projenin önünde şimdilik pek çok engel bulunuyor. Ürünün ne zaman veya hangi fiyattan satışa çıkacağına yönelik bir bilgi yok. Ancak tahminler 26000$ maliyeti olduğu yönünde. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim