Anlık Bildirim

Deprem erken uyarı sistemi Japonlar için iOS 5'e entegre edildi

Deprem erken uyarı sistemi Japonlar için iOS 5'e entegre edildi

Apple’ın mobil işletim sisteminin yeni güncellemesi iOS 5 için geliştiricilere 6. beta sürümü geçen hafta dağıtılmaya başlandı. 

iOS 5 sürümünün sunduğu yeniliklere kısaca değinmek gerekirse; anlık bildirimleri tek bir Bildirim Merkezi altında toplaması, iMessage ile internet üzerinden zengin içerikli SMS tazı mesajlaşma, iBooks tarzında satın aldığınız degilerinizi depolayabileceğiniz NewsStand, gelişmiş yapılacaklar listesi Reminders, ses artırma tuşunun kamera deklanşörü olarak kullanılabilmesi, entegre Twitter uygulaması, kablosuz olarak yazılım güncellemesi yapabilme ve bilgisayarlar ile senkronize etme, Nuance destekli sesi metne çeviren Asisstant uygulaması şimdiye kadar bilinenler.

Ancak iOS 5 içerisinde belirli bir bölgeye özel uygulama olduğu ortaya çıktı. iOS 5 ikinci beta sürümünde MacRumors sitesi kaynak kodlarına gömülü "Quake Alert" ibaresinin olduğunu farketmişti. O zaman ne için kullanıldığı tam olarak bilinmeyen özelliğin sadece Japonya’ya özgü olduğu gelen bilgilerden anlaşıldı.

Bu özellik deprem felaketinin vurduğu Japonya’ya özgü bir erken deprem uyarı uygulamasını içeriyor. Japonya’da 2007’den bu yana faaliyet gösteren deprem erken uyarı sistemi 1000 civarı sismograf alıcısıyla fay hatlarında herhangi bir hareketlilik varsa tespit ediyor ve alarm veriyor. Alarm durumu operatörlerden SMS olarak da tüm vatandaşlara gönderiliyor.

iOS 5 sürümü bunu bir adım öteye taşıyor. Sistemle uyumlu çalışan özelliği Bildirim Merkezi panelinin en altındaki ayarlar kısmına girerek aktive etmek mümkün. Böylece uyarılar Bildirim Merkezi’nde gösteriliyor.

Bu özellik sadece Japonya için geçerli. ABD veya başka ülkelerdeki beta geliştiricileri bu özelliğe erişemiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim