Anlık Bildirim

DigiTimes : Google'ın tablet modeli diğer Android 4.0 tablet modellerinin satışını etkileyebilir


Google'ın Android işletim sistemi ile ilgili en önemli gelişmelerden birisi geçtiğimiz hafta İtalya'da yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt'in 2012'nin ilk yarısında çıkarmayı düşündüğü tablet açıklamasıydı. Schmidt en geç 6 ay sonra firmasının Android 4.0 yüklü bir tablet piyasaya süreceğini duyurmuştu.

DigiTimes sitesinin Tayvanlı endüstri kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde Google'ın piyasaya süreceği muhtemel bir tabletin, firma ile donanım ortaklığı yapan diğer üreticilerle çatışmaya sebep olabileceğinin altı çiziliyor.

Google'ın piyasaya süreceği tablet muhtemelen Android 4.1 güncellemesi ile gelecek. Ancak o dönemde piyasada olacak tabletlerde 4.0 sürümü henüz kurulmuş olacak. Bir sonraki güncelleme için ise yine Google'ın resmi olarak kodları yayınlaması beklenecek. Tartışma konusu ise bu esnada diğer tabletlerin tüketici karşısında cazibesini yitirmesi. Bu satışların düşmesine neden olabilir.

Bunun yanında iPad'in tablet pazarındaki hakimiyeti ve Kindle Fire modelinin başarılı açılışı nedeniyle bazı üreticilerin tablet modelleri ile ilgili stratejilerini gözden geçirebileceği de belirtiliyor. Acer'ın üretim bandını önümüzdeki üç yıl içinde üçte iki oranında azaltması kararı da tablet endüstrisi için bir uyarı olarak algılanıyor.

Google'ın Android işletim sistemi için referans olarak tanıttığı akıllı telefonları hatırlayacak olursak aynı dönemlerde piyasaya çıkan HTC Desire, Galaxy S ve Galaxy SII modelleri büyük satış başarısı yakalamıştı. Bu açıdan Google'ın Android 4.1 güncellemesi yüklü bir tablet ile piyasaya girmesi rakipleri açısından fazla bir negatif etki oluşturmaz. Ancak farklı boy ve fiyat aralığında çeşitli modellerle piyasaya girmesi negatif bir etki yaratabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim