Anlık Bildirim

Digitimes: Global tablet PC satışları üçüncü çeyrekte 18.7 milyon oldu



Apple'ın 2010 yılında tanıttığı iPad modelinden sonra yüzde 400'lere varan oranlarda büyüme gerçekleştiren tablet pazarı son iki yılın en önemli yatırım alanlarından birisi haline geldi. Ancak son aylarda ekonomik daralmanın da etkisiyle dünya çapında bir yavaşlama dikkat çekmeye başladı.

Digitimes'ın 2011 üçüncü çeyrek tablet PC satışlarını incelediği son analizi de bunu destekliyor. Analize göre 2011 üçüncü çeyrekte 18.7 milyon tablet cihazı satıldı. Bir önceki çeyrekten yüzde 27.5 olan artış, ikinci çeyrekte yüzde 60.9 gibi yüksek bir orandaydı.

Apple'ın iPad modeli de aynı daralmadan etkilendi ve 13 milyonluk satış rakamıyla beklentilerin altında kaldı. Bir önceki çeyreğe göre yaşanan artıl yüzde 36.8 olarak kaydedildi.

iPad dışında kalan tabletler ise gerek stok sıkıntısı gerekse beklenmeyen ertelemeler nedeniyle 5.7 milyon satış gerçekleştirdi. Bir önceki döneme göre artış yüzde 10.1'de kaldı.

Tablet PC üretim tedarik zincirine dahil olan firmaların sıralaması da bu dönemde değişikliğe uğradı. Bazı firmalar iç şirket yapısında değişikliğe giderken bazıları da zorunlu sipariş ayarlamaları yapmak zorunda kaldı. Bu da sıralamayı etkiledi.

Piyasada bulunan Android tabletlerin pek çoğuna hayat veren Tegra işlemcilerin üreticisi NVIDIA işlemci satışlarında iki numaraya yükselirken OMAP işlemcilerin üreticisi Texas Instruments dört numaraya geriledi. Orijinal üretici sıralamasında ise Inventec iki numarada kalırken Quanta Computer beşinciliğe geriledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim