Anlık Bildirim

Disney Research, ekranda yer alan objelerin hissedilmesine imkan veren yeni bir teknoloji geliştirdi

Günümüzde birçok farklı cihaz üzerinde kullanılan dokunmatik ekranlar, tepki süreleri bakımından inanılmaz düzeylere ulaşmış olmalarına rağmen halen geri bildirim yapamıyorlar. Bu konu üzerinde Disney Research bünyesinde çalışma gösteren Ali Israr ve ekibi, ekranlarda yer alan objelerin hissedilmesine imkan veren yeni bir teknoloji geliştirilmiş durumda.
Üç boyutlu tarama ve derinlik algılama yeteneğine sahip bir cihazla (Kinect gibi) sanal ortama aktarılan objeleri / yüzeyleri / dokuları, geliştirilen özel algoritma ile iletken yapıya sahip düz bir ekran üzerinde kullanıcıya hissettirebilen sistem, bu hissiyatı parmak ile ekran arasında meydana gelen elektrostatik kuvvettin voltaj değişiklikleri ile farklılaştırılmasıyla sağlayabiliyor. Yani örneğin taranan herhangi objenin orta kısmında aşağıya doğru bir eğim varsa, sistem bunu kişinin parmağının ekranda bulunduğu pozisyona göre algılıyor ve kullanıcının parmağına az ya da çok voltaj uygulayarak bu eğimi hissettirebiliyor. Bu işlevini sabit fotoğraflar yanında videolar ve hatta canlı olarak kamera ile çekilen görüntülerde de yerine getirebilen dokunsal geri bildirim sistemi, herkese ilginç bir deneyim vaat ediyor olsa da özellikle görme engelli kişiler için sağladığı hissiyatla bir adım öne çıkabiliyor.
Disney Research tarafından hazırlanan dokunsal geri bildirim sistemi hakkında hazırlanan açıklayıcı tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim