Anlık Bildirim

Dizüstü bilgisayarınızın güç düğmesine teslim olmayın

Dizüstü bilgisayarınızın güç tuşuna istemeden de olsa basarak sistemi kapatan ya da uykuya alan kişiler arasında yer alıyor ve bundan artık çok sıkıldıysanız çözüm oldukça basit. Detaylar haberimizde.
Hayatımızın ayrılmaz bir parçasına haline gelen dizüstü bilgisayarlar, klavye yerleşimi açısından kısıtlı alana sahipler. Bu sorun nedeniyle Asus ZenBook UX305 gibi birçok modelde "güç" tuşuyla alakalı bazı yanlış basma sorunları yaşanabiliyor ve bu sorunlar belirli bir süre sonra oldukça can sıkıcı hale gelebiliyor. Çözüm ise oldukça basit.
Kullandığınız dizüstü bilgisayar modelinin "güç" tuşu diğer tuşlardan ayrı şekilde tasarlanmamışsa ve siz de bu yüzden istemeden de olsa sık sık bilgisayarı kapatıyor ya da uykuya alıyorsanız, güç tuşunu yazılımsal olarak kapatarak sorunu çözebilirsiniz.
Bunun için Windows işletim sisteminde "Denetim Masası - Donanım ve Ses - Güç Seçenekleri" ve ardından açılan sayfanın sol tarafında yer alan menülerden "Güç düğmesinin yapacaklarını seçin" yolunu izlemeniz gerekiyor. Güç tuşunu yanlış basmalara karşı kapatmak için bu sayfada yer alan Güç düğmesine bastığımda hem prize takılı iken hem de pilde seçimlerini "Hiçbir şey yapma" olarak ayarlamak yeterli oluyor.
Bu şekilde ayrıca güç tuşunu "bilgisayarı kapatma, hazırda bekletme, uyutma ya da ekranı kapat" komutları için de ayarlamak mümkün. 
Dizüstü bilgisayarınızın güç düğmesine teslim olmayın
 
Asus ZenBook UX305 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5745 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Taşınabilir Bilgisayar ve
2 etiket daha Yazılım Windows
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim