Anlık Bildirim
Dopamin salınımını artıracak 'mutlu eden' kulaklıklar geliyor
 
Florida merkezli teknoloji firması Nervana, dopamin hormonlarını uyaracak bir kulaklık üretti. Kulaklıkları deneme fırsatı yakalayan gazeteciler oldukça etkilenmiş gibi görünüyorlar.

Görünüşte diğelerinden hiçbir farkı olmayan kulaklıklar, normal bir şekilde müzik çalarken aynı zamanda entegre bir cihaz yardımıyla düşük enerjili elektrik sinyalleri gönderiyor. Gönderdiği bu elektrik sinyalleri sayesinde beyindeki vagus sinirlerini uyaran kulaklık, dopamin salınımını artırarak aniden zevk duymanızı sağlıyor.

Kulaklığı deneme fırsatı yakalan Futurism yazarı Amanda Gutterman,"Elektriğin kollarıma kadar ilerlediğini ve tüm vücudumun karıncalandığını hissettim. Kişisel zirveme ulaşmış gibiydim, gülmeyi ve kahkaları kesemedim. Yaklaşık 10 dakika süren bu zaman dilimindeki mutluluk seviyeme 10 üzerinden 10 verebilirim." ifadelerini kullandı.

Kulaklıklar çaldığınız müziğe göre değişken elektrik sinyalleri de gönderebiliyor. Müzik aletinizdeki parçanın karakteristik özelliklerini analiz ederek en uygun elektrik sinyallerini seçebilen kulaklıklar, aynı zamanda "çevre modu" denilen bir teknolojiye de sahip. Çevre moduyla birlikte konser gibi hali hazırda müzik çalan ortamlarda, kulaklığınızı takıyor ve yalnızca elektrik sinyallerinin keyfini çıkartabiliyorsunuz.

Firmanın önümüzdeki ay satışa sunmayı planladığı kulaklık, 299$'lık bir fiyat etiketine sahip olacak. Araba sürerken kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Nervana şirketi, yola çıkmadan önce en az 30 dakika beklemeyi öneriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4000 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dopamin, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim