Anlık Bildirim

Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isteyen "Çılgın" Mike Hughes'a kötü haber

Geçtiğimiz hafta birden bire tüm dünyanın konusu haline gelen "Çılgın" Mike Hughes'a federal kuruluşlardan kötü haber geldi. Hughes'ın kendini roketle fırlatma planı ertelendi.
Dünyanın düz olduğunu kanıtlamak için geçtiğimiz Cumartesi günü ev yapımı roketiyle kendini fırlatmaya hazırlanan 61 yaşındaki ABD'li Mike Hughes'a kötü haber geldi. "Çılgın" Mike Hughes, federal kuruluşlardan izin alamadığı için uçuşunu ertelemek zorunda kaldı.

Erteleme nedenlerini yayınladığı bir YouTube videosunda anlatan Hughes,"ABD Kara Yönetim Bürosu'ndan arayıp uçuşun Cumartesi günü planladığım yerden gerçekleşemeyeceğini söylediler. Devlet kurumlarıyla uğraşmak zorunda kaldığınızda tabi başınıza böyle şeyler gelebiliyor." ifadelerini kullanıyor.

The Washington Post'a da konuşan Hughes, planların kesinlikle iptal olmadığını belirtirken,"Sadece kısa süreli bir erteleme olacak. Biliyorsunuz bu tarz işler kolay değildir, zaten kolay olmaması da gerekir." şeklinde konuşuyor. Şu an için federal kuruluşlardan izin bekleyen Hughes, bir aksilik olmaması halinde yine bu hafta içerisinde uçuşa çıkmaya hazırlanıyor.


Nihai hedefi 16 kilometre yüksekliğe çıkmak


Aslen bir limuzin şoförü olan Mike Hughes, garajındaki hurda eşyalardan yaptığı roketiyle kendini 1.6 kilometre yüksekliğe fırlatmayı planlıyor. Geçtiğimiz hafta birden bire tüm dünyanın konusu haline 61 yaşındaki bu ilginç adam, bu hafta gerçekleştirmeyi planladığı görevden sağ ayrılması halinde önümüzdeki yıllarda çok daha riskli başka uçuşlara da çıkacağını söylüyor. Hughes'ın nihai hedefi, tam 16 kilometre yüksekliğe çıkıp Dünya'nın düz olduğunu herkese göstermek.
Kendini roketle fırlatmanın korkunç bir durum olduğunu kabul eden Hughes, geçtiğimiz hafta verdiği röportajda,"Eğer bu işte 'ölümüne' korkmuyorsanız aptalsınız demektir. Elbette çok korkunç bir uçuş denemesi. ancak hiçbirimiz bu dünyadan canlı ayrılmayacağız. Ben kimsenin yapmadığı olağanüstü şeyleri yapmaktan hoşlanıyorum. Ve insanlık tarihinde daha önce kimse kendi dizany ettiği roketiyle kendini fırlatmamıştı." ifadelerini kullanmıştı.

Tabi tam bir "Düz Dünyacı" olan Mike Hughes'ın bilimle ilgili de çok ilginç görüşleri var. Kendisinin kesinlikle "bilime inanmadığını" söyleyen Hughes,"Aerodinamik, akışkanlar mekaniği, itki gibi şeyleri biliyorum. Ancak bunlar bilim değil, bunlar formül. Bilim ve bilim kurgu arasında hiçbir fark yok." sözlerini kullanmıştı. Ayrıca John Glenn ve Neil Armstrong gibi tarihin önemli astronotlarının birer "mason" olduğunu da söyleyen Hughes, son olarak Elon Musk'ın ise bir sahtekar olduğunu belirtmişti.
  Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5787 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mad mike hughes, mike hughes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim