Anlık Bildirim

Dünyanın en ucuz tableti Aakash üretim sıkıntısı çekiyor

Hindistan'ın teknolojik potansiyelini göstermesi adına en önemli projelerden birisi olan Sakshat bünyesinde geliştirilen dünyanın en ucuz tableti Aakash, 1.4 milyon ön sipariş ile rekor kırmıştı. Ancak projenin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.
Hintli DataWind firması, eğitim amaçlı satılacak Aakash modellerinin 100 000 adedini test amaçlı üretmek için ihaleyi kazanmıştı. İlk etapta 10 000 modeli dağıttıktan sonra firma üretim sıkıntısı yaşamaya başladı. Gelen eleştiri yağmurlarına karşı DataWind ise üretim ortağı Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nü suçladı.
Çünkü Enstitü son dakikada ABD askeri standartlarında dayanıklılık ve su geçirmezlik özelliklerinin de eklenmesini isteyince üretim çıkmaza girdi. Firma düşük fiyatla vaat edilen tabletin yerine daha pahalı bir modelin satılmak istendiğini belirtiyor. İnsan Kaynakları Bakanlığı ise DataWind firmasının yerine başka bir firma için ihale açmaya hazırlanıyor. Kalan 90 000 ürünün ödenen parası da geri alınacak. Bu sebeple proje biraz daha gecikecek.
Konu sadece eğitim amaçlı Aakash tabletleri kapsıyor. DataWind firması ticari sürümü olan Ubislate7 modelini ay bitmeden piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Ubislate7 tableti 7 inçlik 800 x 480 piksel çözünürlüğünde rezistif ekran, 366MHz hızında çalışan ARM11 tabanlı Conexant işlemci ve entegre grafik birimi, 256MB RAM, 2GB depolama kapasitesi, microSD girişi, 2 x USB 2.0 portu, 2100mAh batarya, 3 saat kullanım süresi, Android 2.2 Froyo işletim sistemi, 802.11 a/b/g WiFi ve mobil bağlantı için harici opsiyonel GPRS modem özellikleri sunuyor ve fiyatı 60$ civarında.
Ubislate7 modelinin tüm stokları bitmiş durumda ve Nisan ayından sonra ikinci parti üretime geçilecek.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5201 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, india
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim