Anlık Bildirim

Dünyanın ilk e-mürekkep trafik işaretleri Avustralya'da hayata geçiyor

İlk olarak elektronik kitap okuyucular ile yaygın şekilde hayatımıza giren hayatımıza giren e-mürekkep ekranların daha sonra akıllı saat ve akıllı telefon pazarında da kullanıldığına şahit olmuştuk. Şimdi ise sıra trafik işaretlerine geldi. 

Dünyada ilk defa Avustralya'nın Sydney kentinde başlayan uygulama ile trafik levhalarına e-mürekkep ekranlar entegre edilmeye başlandı. Şehrin Yol ve Deniz Servisleri ajansı tarafından alınan karar gereğince özel etkinliklerde kalabalıklaşan yollarda sürücülere yönlendirmeler yapılacak. 

Şehirde futbol ve kriket maçları nedeniyle yollar zaman zaman kalabalıklaşıyor ve gezinti zorlaşıyor. 15 farklı noktaya yerleştirilen e-mürekkep ekranlı trafik levhalarıyla vatandaşlar trafiğin seyrek olduğu yollara yönlendiriliyor veya otopark yasağı ile ilgili anlık bilgiler alabiliyor. Denemeler şimdiye kadar başarı ile sonuçlanmış.

E-mürekkep levhalar az enerji harcadığı için güneş enerjisi panelleriyle besleniyor ve ekrandaki bilgiler bağlı bir merkez bilgisayardan güncellenebiliyor. Ayrıca ileride bu sistemlerin yerinden sökülmemesi için konum tespiti yapması da sağlanacak. Sydney yönetimi e-mürekkep ekranlı levhaların sayısını daha da artırmayı planlıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim