Anlık Bildirim

SUPoX'un X58 yonga setli anakartı göründü

SUPoX'un X58 yonga setli anakartı göründü

Anakart üreticileri arasında X58 rüzgarı esmeye devam ediyor. Intel'in P45 ve AMD'nin 790GX yonga setlerini takiben sessizlik sürecine giren sektör Intel'in Nehalem lansmanıyla birlikte yeniden hareketlilik kazanacak. Core i7 serisi ile birlikte hem mimaride hem de soket yapısında değişikliğe gidecek olan Intel, yeni işlemcilerine yataklık edecek anakartlar için X58 yonga setini hazırladı.

Gigabyte, MSI, Intel, Foxconn, Asus ve ECS gibi isimlerden sonra SUPoX firmasının X58 yonga setli anakartı da göründü. Kepenk indiren EPOX'un mühendis ve yöneticileri tarafından kurulduğu belirtilen SUPoX'un AP58+ GTR kod adlı anakartı ilk etapta tasarımı ve soğutucusu ile dikkat çekmeyi başarıyor. Peki anakart kullanıcılarına neler vaat ediyor ?

Intel'in LGA1366 formundaki Core i7 serisi işlemcileriyle kullanılabilen anakart üzerinde 6 adet DIMM slotu yer alıyor ve yüksek hızda üç kanal DDR3 bellek desteği sağlanabiliyor.Siyah renkli baskılı devresi ve bakır tabanlı soğutucusu ile görsel anlamda merak uyandırmayı başaran kart üzerinde 3x PCIe x16 slotu yer alıyor ve Crossfire X yanında SLI desteğinin sağlanacağı da ifade ediliyor.

Uzun soluklu kullanım ve daha yüksek stabilite için katı kapasitörler ile desteklenen anakart üzerinde güney köprüsü olarak ICH10R yongası kullanılıyor. Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 8x SATA-II konnektörü ile donatılan ve DMA kanalına da sahip olan SUPoX AP58+ GTR 8 kanal yüksek tanımlı ses ve çift gigabit ethernet gibi özelliklere de sahip.

Profesyonel kullanıcılar için güç, reset ve Cleat CMOS butonlarına da sahip olan anakart'ın Debug LED gibi detayları da dikkatlerden kaçmıyor. Core i7 lansmanına paralel olarak Kasım ayı içerisinde lanse edilmesi beklenen anakartın Avrupa pazarına geliş tarihi ve fiyatı hakkında henüz net bir bilgi nbulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim