Anlık Bildirim

Firefox OS tabanlı medya oynatıcı projesi Matchstick iptal edildi

Firefox OS tabanlı medya oynatıcı projesi Matchstick iptal edildi
 
Kickstarter projesi olarak başlayan ve yarım milyondan fazla destek alan Matchstick projesi iptal edildi. Google Chromescast'a rakip olarak geliştirilen ürün Fling adında ve açık kaynak kodlu Firefox-OS tabanlı bir işletim sitemini kullanacaktı. Ancak geçtiğimiz Şubat ayında ürünün gecikeceği, bunu telafi etmek amacıyla da daha yüksek donanımla birlikte geleceği şeklinde bir açıklama yapılmıştı.
Bunun yanında ilk günden beri üründe korsan içeriklere karşı koruma sistemi olan DRM'e yer verileceği belirtiliyordu. Zaten Netflix gibi büyük dijital yayıncılık şirketleri bu tarz cihazlara destek verebilmek için DRM bulunmasını talep ediyor. Ancak son gelinen noktaya baktığımızda bu sistemin Matchstick'e entegre edilememesi projenin sonunu getirmiş durumda. 
Ürünün Kickstarter sayfasında paylaşılan yazıda DRM sisteminin yaklaşık bir yıldır Firefox OS'ye entegre edilmeye çalışıldığı, ancak bu konuda bir sonuca ulaşılamadığı için projenin sonlandırıldığı açıklandı. Bunun sonucunda ise 17 binden fazla destekçinin gönderdiği 470 bin dolar 60 gün içerisinde sahiplerine iade edilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim