Anlık Bildirim

Güney Koreli araştırmacılar çift taraflı dokunmatik bir ekran geliştirdi

Güney Koreli araştırmacılar çift taraflı dokunmatik bir ekran geliştirdi

Günümüzde hayatımızın pek çok alanında yer alan dokunmatik ekranlar kullanım amacı gereği genelde tek taraflıdır. Diğer tarafta ise ekranı destekleyen donanım bileşenleri yer alıyor. Ancak Güney Koreli araştırmacılar daha gelişmiş bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Güney Kore Gelişmiş Bilim ve Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları her iki tarafı da dokunmatik olan ve dokunuşları simültane olarak işleyebilen yeni bir ekran geliştirdiğini duyurdu. Transwall adı verilen ekrana şeffaf duvar tanımlaması yapılıyor. Bunun nedeni ise etkileşim için herhangi bir ekran kullanmıyor oluşu. Nihai sürüme ulaştığında bir ekrandan ziyade bir duvar biçiminde kullanılacağı belirtiliyor. 

Transwall içerisinde her iki tarafa yerleştirilmiş plastik camlar, 2 adet kızılötesi dokunmatik algıayıcı, görüntülerin ekrana yansımasını sağlayan bir holografik film, projekiyon modülleri, mikrofon ve yüzey gerilim dönüştürücüsü yer alıyor. 

Transwall dokunuşları kızılötesi algılayıcı ile tespit ettikten sonra bir bilgisayara gönderiyor ve bilgisayar veriyi işleyerek projeksiyonlar üzerinden holografik filme yansıtıyor. Yüzey gerilim dönüştürücüsü sayesinde kullanıcılar dokundukları anda titreşimli geri bildirim alabiliyor. 

Transwall her iki tarafın da kullanıldığını algılayabilecek kapasiteye sahip. Bu bakımdan karşılıklı olarak oyunlar da oynanabiliyor. Transwall son kullanıcıya ulaşacak bir teknoloji değil. Daha çok eğitim, sağlık ve kurumsal alanlarda kullanılması öngörülüyor.  


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim