Anlık Bildirim

HP, Android yüklü olarak satılan TouchPad modellerini incelemeye aldı


HP'nin büyük umutlarla piyasaya sürüldükten sonra mobil işletim sistemi webOS için cihaz üretimini durdurmasının ardından piyasadan çekilen TouchPad tablet modeli üzerinde Android geliştirici toplulukları tarafından bir süredir Android işletim sistemi yükleme çalışmaları devam ediyor.

Özelliklerini kısaca hatırlayacak olursak 9.7 inç 1024 x 768 piksel kapasitif çoklu dokunmatik ekran, 1.2GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci, 512MB RAM, 16GB/32GB kapasite, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1+EDR ve A-GPS (3G modeli) sayılabilir.

Android 2.2 sürümüne odaklanan çalışmalarda büyük aşamalar kaydedildi ve pek çok fonksiyon eksiksiz olarak TouchPad'e yüklendi. Bunun yanında ikinci el alışveriş sitelerinde Android yüklü TouchPad'ler alınıp satılmaya başladı.

TouchPad üzerinde çalışan geliştiriciler kaynak kodlarını örnek olması açısından HP'ye de sundu. Bu kodlar HP açık kaynak programı direktörü Phil Robb'a göre firmanın Froyo'nun TouchPad modeline port edilmesi işiyle ilgilenmedikleri için gözardı edildi. 

Ancak HP olayın farklı bir boyutuyla ilgileniyor. Phil Robb yaptığı açıklamada Android yüklü TouchPad'lerin üçüncü şahıslar tarafından satışının yapılmasının kesinlikle HP'nin yetki ve politikalarına aykırı olduğunu ve konunun soruşturulacağını belirtti.

Soruşturma kapsamı içine tabletin hangi perakende kanalları yoluyla dağıtıldığı ve Android işletim sisteminin nerelerde yüklendiği dahil edilecek. 

Ancak TouchPad donanım üretimi durdurulduğu için soruşturmanın çok fazla derinleşemeyeceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim