Anlık Bildirim

Hafıza kaybı yaşayan yaşlılar için Memo dokunmatik arayüz


Gelişen teknoloji, günlük yaşamın yanında tıp, sağlık, eğitim gibi pek çok konuda da geniş bir kullanım alanı buluyor. Tablet cihazlarının çocuklara hitap eden versiyonlarından sonra şimdi de yaşlılara kolaylık sağlayacak bir tablet arayüzü yazılımı karşımızda.

Memo firmasının hafıza sorunları yaşayan yaşlılar için lanse ettiği kendi adını taşıyan hafıza asistanı, bir Android tablet üzerinde çalışan kişisel yazılımdan ibaret. Firma yazılımını 1024 x 600 çözünürlüğe sahip 10.1 inçlik Archos Android tabletin üzerinde pazarlıyor.

Yazılım tabletin asıl işletim sistemini geçersiz kıldığı için yanlışlıkla başka bir uygulamaya girmek gibi bir problem yaşanmıyor. Kullanımı kolay olduğu için hiç bilgisayar bilmeyen yaşlılar bile kullanabiliyor. Yazılım ile 75 yaş üstü geçici hafıza kaybı sorunları yaşayan milyonlarca yaşlı kesim hedefleniyor. 

Arayüz içerisinde aile albümü, yapılacaklar listesi, günlük alarmları kurulmuş takvim, yapılacaklar listesi, sık aranan numaralar, ilaç saatleri, kişisel mesajlar entegre edilebiliyor. Yardım tuşu ile belirlenmiş yakınlara uyarı mesajları gönderilebiliyor. Firmanın alt sitesi üzerinden bu öğeler değiştirilebiliyor, yeni hatırlatıcılar eklenebiliyor.  

Memotouch.com adresinden sipariş verilebilen tabletin fiyatı 299$. Öğelerin düzenlenebileceği websitesine 6 aylık üyelik 174$, 12 aylık üyelik ise 300$ olarak belirlenmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim