Anlık Bildirim

Hava, kara ve denizde gidebilen insansız araçların gelişimine devam ediliyor

Kara, hava ve denizde gidebilen insansız araçlar uzun yıllardır geliştiriliyor ve artık hem askeri hem de sivil amaçlar için aktif olarak kullanılıyor. Araştırmacıların yeni hedefleri arasında ise bütün bu kullanım kolaylıklarını tek bir araç üzerinde birleştirmek yer alıyor.
Sandia National Laboratory tarafından hazırlanan ve şimdilik konsept aşamasında olduğu belirtilen "Multi-Modal Vehicle" ismiyle tanıtılan araç sistemi, havada başladığı yolcuğunu denizin altına inip daha sonra ise karaya çıkıp devam ettirebiliyor. Dış tasarım ve gövde yapısı olarak standart bir yapıyla gelen araç, suyun altına iniş yaptıktan sonra belirli parçalarını çıkartarak bir deniz aracına dönüşüyor, karaya yaklaştığı zaman ise benzer şekilde bazı gövde parçalarında kurtularak çıkarttığı tekerlekleri ile yoluna devam edebiliyor.
Özellikle askeri operasyonlar için sağladığı esnek kullanım yapısıyla dikkat çeken Multi-Modal Vehicle sistemi, gerçek üretime geçebilmek adına belirli miktarda bir yatırım bekliyor. Araç hakkında hazırlanan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim