Anlık Bildirim

Helyum Bilişim’in Yeni İddiası "Veri Sızıntısı Engellenebilir"

Helyum Bilişim'in Yeni İddiası "Veri Sızıntısı Engellenebilir"


Teknoloji Güvenliği konusunda uzmanlaşan ve kullanıcılarına yeni güvenlik çözümleri üreten Helyum Bilişim, yeni bir ürünün daha altına imzasını attı.


Dünyanın en önde gelen güvenlik çözümlerinin yanı sıra Türkiye'ye özgü güvenlik yazılımlarını da son kullanıcılara ve kurumlara sunan Helyum Bilişim, ürünlerine bir yenisini ekledi ve Infowatch ile veri sızıntısına noktayı koydu.
Kurumlardan son kullanıcılara kadar her türlü müşteri grubunun güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri sunan Helyum Bilişim, Kaspersky( İnternet güvenliği), Bloxx (içerik filtreleme), SurGATE (e-posta güvenliği) ürünlerine Infowatch (DLP çözümleri) ?ni de ekledi.
InfoWatch ürünleri genel hatlarıyla Traffic Monitor Enterprise ve Cryprto Storage Enterprise içeriklerinden oluşmakta. InfoWatch, ürünleri ile Rusya'nın DLP piyasasının %70'ini elinde tutuyor. InfoWatch şirket ağında bulunan bilgilerin herhangi bir yol ile dışarı sızdırılmasını engellemekte ve raporlamaktadır. Aynı zamanda CryptoStrorage kullanarak da dataların encrypt edilebilmesine olanak sağlamakta. Bu yöntem ile dataların şirket dışında bile korunması sağlanmaktadır. InfoWatch'un kısa bir süre içerisinde pazarlama ve satış çalışmalarına başlayacak olan Helyum, ürünün teknik desteği de kendisi verecek.
Bilgi sızmalarına karşı en yüksek IQ' ya sahip koruma sistemi oluşturan bu yazılımın kullanıldığı şirketlerde, yasaklanmış olan bilgiler, her ne şekil ve yöntem ile olursa olsun dışarıya çıkamıyor.


Neden Gerekli?
Normal işletim sistemi araçlarının şifre koruması yeterlilik göstermez; şifre kullanımına rağmen, kaybolmuş ya da çalınmış bir taşınabilir bilgisayarın sabit diskinden veri rahatça okunabilir. InfoWatch CryptoStorage Enterprise, tamamıyla gizli verinin güvenliğini önemser ve bilgiyi şifreler.
Şifreleme "saydam" modda meydana gelir: Veri okunduğunda, bilgisayarın belleğindeki şifre  otomatik olarak çözülür ve işlemi kaydetme esnasında veri otomatik olarak şifrelenir. InfoWatch CryptoStorage Enterprise, RAM içerikli şifreleme ve koruma sağlar.
InfoWatch CryptoStorage Enterprise, modern AES (İleri Şifreleme Standardı) algoritması kullanır.
Sistem Gereksinimleri:

  • İşletim sistemi tarafında: OS - MS Windows (2000, 2000 Server, XP, 2003, Vista).
  • Donanım gereksinimleri; Celeron 1GHz ya da daha yüksek, 256 Mb RAM, 30Mb sabit disk alanı
  • Sunucu tarafında: MS Windows (2000 Server, XP, 2003, Vista).

Donanım gereksinimleri; Pentium-4 3 GHz, 1Gb RAM, 50 Mb sabit disk alanı
Garantili Veri Silme İşlemi
Dosyalar, MS Windows araçlarıyla silindikleri zaman, yardımcı özel yazılımlar kullanılarak kolaylıkla kurtulabilirler. InfoWatch CryptoStorage Enterprise, özelleştirilmiş araçlarla bile kurtarma ihtimali olmaksızın veri silme özelliği sunar.
Erişimi Kurtarma
Gizli anahtarın kaybolması durumunda, şifrelenmiş nesneye erişim InfoWatch CryptoStorage Enterprise?ın içindeki özel "kurtarma yönetimi" aracı sayesinde mümkün olur. "Kurtarma yönetimi" aracı, yetkilendirilmiş sistem kullanıcılarının anahtarlarını kullandıkları Erişim'i geri yüklemeye izin verir.
Faaliyet Analizi
InfoWatch CryptoStorage Enterprise, gizli bilgi üzerindeki kullanıcı faaliyetleri hakkında kapsamlı raporlar yaratmak için, zaman aralıkları, belirli kullanıcı veya bilgisayarlar, korunan nesne veya operasyon türü ile ilgili istatistikler vererek, sistem yöneticilerine çözüm sunar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim