
Tablet piyasası önceki yıla göre %400 civarında artış gösterirken sonraki yıl ise %150 civarında bir artış bekleniyor. Başta Apple olmak üzere pek çok firma en iyi silahlarıyla pazardan pay almak için mücadele ediyor. Her segmentte müthiş bir rekabet göze çarpıyor. Ancak bir segment var ki oraya kolay kolay her firma giremiyor.
Bu segment özellikle Hintli firmaların boy gösterdiği ultra ucuz tablet pazarı. Az gelişmiş ülkelerdeki çocuklara yönelik olarak üretilme kararı alınan OLPC firmasının XO-3 tablet modeli henüz piyasada boy göstermedi.
İlginizi Çekebilir

Ucuz tabletlere ilk örnek Hindistan’da uzun süredir üzerinde çalışılan Sakshat olmuştu. 7 inç dokunmatik rezistif ekran, ARM tabanlı bir işlemci, 256MB RAM, 2GB HDD, Android, WiFi, mini-USB, mini SD kart girişi ve 2W enerji tüketimi ile bir kısmını devletin finanse ettiği 50$’lık tablet Haziran'da satışa sunulmuştu.
Şimdi ise Bharat adlı ultra ucuz bir tablet modeli daha Hindistan'da boy gösterdi. Baharat firmasının Android 2.2 çalıştıran tableti hakkında herhangi bir donanım bilgisi bulunmuyor. Ekran görüntülerinden 7 inç bir ekrana ve USB girişine sahip olduğu anlaşılıyor.
Açıklamalara göre tablet güneş enerjisi desteği ile ekstra batarya gücü sunuyor. Büyük bir depolama kapasitesine sahip olmayacağı tahmin edilen tabletin en büyük desteğinin bulut depolama olduğu belirtiliyor.
Tablet sadece 4.5 ayda üretilmiş, birleştirilmiş ve 2000 örneği sevkiyata konmuş. Tabletin son kullanıcı fiyatı 70$ ancak satışı yok. Örnek tabletler sadece Hindistan Kırsal Gelişim Bakanlığı'nın yoksulluk analizlerinde kullanılmak üzere satın alınmış.
Bharat firmasının CEO'su Ashwani Datt tabletin konfigüre edilmiş yeni bir versiyonunu Kasım ayından sonra öğrenci ve tüketicilere satmak amacında olduklarını bildirdi.
Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



darkaura
2 saat önce
isigin sirkadyen ritim uzerindeki etkilerini dolasiyla insan psikolojisini ve hormonel dengesini nasil degistirebildigini bilen sirketler, kisiler alir. aksam vakti 1 dolarlik soguk beyaz led ampulun altinda oturdugu icin gece uyuyamiyan cok insan var ve bunun neden oldugunun farkinda bile degilller. buyuk sirketlerin duvardaki boyanin renginden arkada calan muzige kadar is verimliligini artirmak icin ofis tasarimina verdikleri onemi dusunursek bu urun kendine pazar bulacaktir.
Hocam yahudiden bilmem kimden tablet alıp memlekete dağıtmakta bana göre acizliktir. Ben öğretmenim,tabiki teknolojiden ve her tür donanımdan faydalanmak isterim sınıfımda ama Hindistanın yaptığını Türkiye yapamıyosa,devletimizin basiretsizliği ve afedersin kucağa oturmuşluğu ile doğrudan ilgilidir.
devlet bakkal değildir işi gücü yok bilgisayar üretemez
bizim zengillerimiz kolay yolldan para kazanmayı buldukları için böyle şeylere arge parası ayırmıyorlar,
bana adı duyulmuş bir devlet fabrikası söyleyin?
Kitaplar internet üzerinden öğrenciye ulaştıracak. Adamlar mantık ve ileri görüşlülük le hareket edersen, kazanan olursun fikrini tamamen benimsemiş, ve ona göre hareket ediyorlar.
Böyle birşey Türkiye de yapılamaz mıydı? Yapılamazdı, çünkü biz sadece üçkağıdı, hileyi düşünebiliyoruz. Birisi de çıkıp demiyorki, yeni fikirler geliştirelim, yeni şeyler yapalım.
Bu yönetimle, bu kafayla hiç biryere varamayız. Ama bunu anlamamız şart.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4749 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
tablet