Anlık Bildirim

Hindistan'ın en ucuz tableti 2 haftada 1.4 milyon ön sipariş aldı


Öğrenci ve eğitim kurumlarına yönelik olarak mobil cihaz projelerinin en büyüklerinden olan Sakshat, Hindistan'ın teknolojik potansiyelini gösteren adımlarından birisi olarak kabul ediliyor. Öğrencilere ucuz tablet imkanı sunmak için yola çıkan proje daha sonra Aakash/Gökyüzü adını aldı.

Ülkemizdeki gibi benzer bir prosedür izleyen proje, ilk etapta 100 000 Aakash tableti deneme amaçlı öğrencilere dağıtma kararı aldı. Olumlu geri dönüşler neticesinde İngiliz kaynaklı Datawind firması Aakash/Ubislate7 adıyla ticari olarak seri üretime başladı. Ubislate7 tableti farklı olarak 45$ fiyatıyla tüm tüketicilere satılırken, öğrenciler için Bilgi bakanlığının desteğiyle Aakash adlı versiyonu 35$'dan satılıyor. 15 Kasım itibariyle ön siparişlere başlayan Ubislate7 tabletin 1.4 milyon satış rakamına ulaştığı açıklandı.

Ubislate7 tableti 7 inçlik 800 x 480 piksel çözünürlüğünde rezistif ekran, 366MHz hızında çalışan ARM11 tabanlı Conexant işlemci ve entegre grafik birimi, 256MB RAM, 2GB depolama kapasitesi, microSD girişi, 2 x USB 2.0 portu, 2100mAh batarya, 3 saat kullanım süresi, Android 2.2 Froyo işletim sistemi, 802.11 a/b/g WiFi ve mobil bağlantı için harici opsiyonel GPRS modem cihazın özellikleri arasında.

Ulaşılan rakam günde 100 000 önsiparişe denk geliyor. Datawind eldeki tüm stoğu bitirdiği için satışları durdurdu. Bu kadar büyük bir talep beklemeyen firma Haydarabad'da Nisan ayında 3 yeni tesisi daha devreye sokarak üretim kapasitesini günlük 70000'e çıkarmayı planlıyor.

Tabletin dağıtımına önümüzdeki hafta başlanacak. Datawind firmasının büyük ilgi üzerine donanımı biraz daha geliştirerek satışa sunduğu Ubislate7+ ise Ocak ve Şubat ayı ön siparişlerini bitirmiş durumda. 7 inçlik 800 x 480 piksel çözünürlüğünde rezistif ekran, ARM Cortex A8 700MHz işlemci, 3200mAh batarya, 3 saat kullanım süresi, WiFi, GPRS bağlantısı için SIM kart girişi, Android 2.3 işletim sistemi özelliklerine sahip Ubislate7+ modeli 55$'lık fiyattan satılıyor.

Hindistan'da 100$ altı tabletlere gösterilen ilgi otoriteleri oldukça memnun ediyor. 1.2 milyar nüfusa sahip ülkede sadece yüzde 10'lık bir kesim internet imkanına sahip. Bu sayede internet erişimine sahip birey sayısında da artış olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4917 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim