Anlık Bildirim

Hollanda mahkemesi Apple'ın "slide-to-unlock" patentinin geçersiz olduğunu belirtiyor


Samsung ile Apple arasında devam eden patent davalarının özellikl Avrupa ayağında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. İlk olarak Almanya'da Apple tarafından açılan davada mahkeme Galaxy Tab 10.1 modelinin dava sonuçlanana kadar Hollanda hariç AB ülkelerinde satışına tedbiren yasak getirmiş ancak sonradan kararı bozarak sadece Almanya sınırlarında geçerli olmasına hükmetmişti. 

Ardından Apple bu kez Hollanda'da dava açarak bazı patentlerini ihlal ettiğini iddia ettiği Samsung Galaxy S, SII, Ace, Tab 8.9 ve Tab 10.1 modellerinin satışının yasaklanmasını talep etmişti. Mahkeme ön kararda Galaxy S, S II, Ace modellerine yasak getirirken Tab 8.9 ve 10.1 için yapılan iddiayı ise reddetti. 

FOSSPatents sitesinin elde ettiği bilgilere göre mahkeme dava konusundan bir tanesi olan "slide-to-unlock" ile ilgili patentin ucunun açık olduğunu ve geçerliliği üzerinde şüphelerinin olduğunu vurgulayarak bunu ön karar dosyasına ekledi.
Mahkeme benzer bir patentin Neonode firması tarafından N1m modeli için alındığını tek farkın parmak hareketini takip eden bir resmin olması olduğunu bunun da ucunun açık olduğu için ihlalin sözkonusu olamayacağını belirtiyor. 

Mahkemenin açıkladığı gibi aslında Neonode firması Avrupa bölgesinde N1m modeli için 2005 yılında kaydırarak açılan bir ekran kilidi uygulamasının patentini almış bulunuyor. Farklı olarak parmağı takip eden herhangi bir simgenin olmadığı bu patent varken mahkeme Apple'ın ihlal edildiğini iddia ettiği patenti sahiplenmesi konusunda ikna olmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3985 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim