Anlık Bildirim

Çin'in Netflix'i olarak bilinen popüler video servisi LeTV, elde ettiği gelirleri; tüketici elektroniği, otomobil teknolojileri, film endüstrisi gibi alanlarda harcayarak bir teknoloji imparatorluğu kurmuş ve isim değişikliğine giderek LeEco adını almıştı. LeEco bu imparatorluğa ABD'nin önde gelen televizyon üreticilerinden Vizio'yu da katarak hem film faaliyet alanını geliştirmek hem de LeTV'yle ortak çalışacak yeni bir platform oluşturmak istiyordu ancak şirketin son açıklamasına göre bu düşünceler şimdilik askıya alındı.



Geçtiğimiz temmuz ayında Vizio'yu 2 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklayan LeEco'nun geçtiğimiz hafta bu satın alımdan vazgeçebileceği konuşuluyordu zira Vizio'ya ait akıllı televizyonların, müşterilerine ait verileri 24 saat boyunca gizlice topladığı ileri sürülmüş ve Federal Ticaret Komisyonu tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştı. 



Finansal Olarak Zor Bir Süreçte 

Tüm bu olaylara rağmen LeEco yine de satın alımdan vazgeçmediğini açıklamıştı fakat şirket bugün, Çinli düzenleyicilerin baskısı nedeniyle bu satın alımdan vazgeçtiğini ancak yeni iş birliği imkanlarının peşinden gideceklerini açıkladı. LeEco'nun otonom araç, akıllı telefon, 4K TV, akıllı bisiklet gibi çok geniş bir alanda üretim yapması ve son zamanlarda finansal durumu hakkında olumsuz haberler çıkan Faraday Future'ın çatı şirketi olması nedeniyle bu ödemeyi yapamayacağı ve Çinli düzenleyicilerin anlaşmaya onay vermediği düşünülüyor. 


Geçtiğimiz yıl Başkan Jia Yueting'in de ifade ettiği gibi şirket elindeki paraları saçmanın ve karşılığını tam olarak alamamanın çok ciddi zararını görmüş ve finansal açıdan zor bir sürece girmişti. Bu maddi yetersizlik LeEco'yu şimdilik bu anlaşmadan vazgeçmek zorunda bıraktı ancak şirket ocak ayında Sunac China Holdings'ten 2.18 milyar dolarlık bir yatırım geleceğini temin etmişti. Bu yatırımın gerçekleşmesi halinde satın alım fikri tekrar hayata geçebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim