Anlık Bildirim

Microsoft IBM PC'lerin 30. yaşgününü kutluyor


Yarın ilk IBM PC’lerin piyasaya sürülüşünün 30. yılı dolmuş olacak. Microsoft IBM 5150 modelinin 30. yılı anısına bir kutlama yapmaya hazırlanıyor. 

Kişisel bilgisayarlar aslında 5150 modelinden daha önce piyasada vardı. Ancak Microsoft Disk Operating System yeni MS-DOS yüklü ilk bilgisayar olma özelliğini 5150 modeli taşıyordu.

MS-DOS yüklü modeller o kadar popüler oldu ki anlaşma gereği Microsoft işletim sistemini IBM’den alarak kendisi pazarlamaya başladı ve bugünkü konumuna geldi. Sonrasında IBM-DOS adıyla firma bilgisayar satmaya devam etse de eski başarıyı yakalayamadı. IBM-DOS şimdi firmanın merkezinde deneysel olarak bazı bilgisayarlarda kullanılmaya devam ediyor. 

Microsoft başkan yardımcılarından Frank Shaw 30. yıldönümü için uzun bir blog yazısı kaleme aldı. Apple’e biraz dokunduran Shaw, iPad’in tanıtımında söylediği teknoloji dünyasının artık PC sonrası dönemde olduğu fikrinin aksine PC sonrası değil PC-plus çağında olduklarını belirtiyor.Shaw’a göre her yıl yüz milyonlarca PC’nin satıldığı bir dönemde ilk popüler tablet biraz prematüre kalıyor. IBM PC’lerle piyasaya giren Microsoft için asıl rüya o gün başlamıştı. 

Aradan geçen 30 yıllık zaman süresince pek çok MS-DOS işletim sistemi yerini Windows serisine bıraktı ve bugün işletim sistemi piyasasının yaklaşık yüzde 87’sine hakim durumda. Rakipleri ise yüzde 13’lik bir payı paylaşmaya çalışıyor. Microsoft’un yakında gerçekleştireceği BUILD etkinliğinde yeni Windows 8 işletim sistemiyle ilgili daha fazla detayı basınla paylaşması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim