Anlık Bildirim

Pepper rootlar bu kez de Fransa'da tren istasyonlarında çalışmaya başladı

İnsanların yüz ifadelerini algılama teknolojisine sahip Pepper robotlar uzun bir süredir bir çok işte çalıştırılıyordu. Robotların son durağı ise Fransa'da yer alan tren istasyonları oldu.
Pepper rootlar bu kez de Fransa'da tren istasyonlarında çalışmaya başladı
 
Pepper robotları Fransız robot üreticisi Aldebaran Robotics ve Japon banka şirketi SoftBank Corp tarafından ortak olarak hazırlanan bir işçi. Hizmet sektöründe çalışabilen bu robotun en büyük özelliği ise karşısındaki insanın ifadelerini algılayabilmesi ve ses tonunu analiz edebilmesi.
Pepper robotlar daha önce otellerde, bankalarda ve benzer hizmetlerin sunulduğu sektörlerde kullanılıyordu. Göğsünün üzerinde bir tablet bulunan robot bu ekran üzerinden karşısındaki kişilere hizmet sunarken kontrol imkanı da verebiliyor. Robotların yeni görevi ise Fransa'da yer alan tren istasyonlarında yolcuları bilgilendirmek.
Şimdilik 3 tren istasyonunda başlatılan pilot uygulama ile birlikte Pepper robotlar istasyona gelen yolcuları karşılayacak ve bilgi verebilecek. Robotun sunacağı bilgiler arasında tren rotaları ve saatleri, bölge hakkında verilebilecek bilgiler yer alıyor. Ayrıca Pepper robotlar Turist bilgi bürosunun vereceği bilgileri de turistlerle paylaşabilecekler. 3 ay sürecek deneme süresinin ardından Fransa demir yolları kullanışlılığı hakkında bir karar verecek. Eğer bu karar olumlu olursa robotlar ülkenin çeşitli yerlerindeki farklı istasyonlara da eklenerek hizmet vermeye devam edecekler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim