Anlık Bildirim

RIM firmasının PlayBook modeli WiFi versiyonu pazardaki ömrünü tamamladı


Akıllı telefon pazarının en köklü firmalarından olan Kanadalı RIM, efsane BlackBerry modellerinden edindiği tecrübeyi tablet pazarına da yansıtmak için PlayBook modelini piyasaya sürmüştü. Ancak beklendiği gibi satış yapamayan PlayBook tabletlerin önemli bir kısmı stoklarda kaldı ve RIM bu modeller nedeniyle 480 milyon dolar zarara uğradı.

Ancak ortaya çıkan bir belge RIM'in ilk nesil PlayBook tabletinin WiFi versiyonunun üretimine son verdiğini gösteriyor. Mobilesyrup tarafından elde edilen belge RIM tarafından Telus servis sağlayıcısına gönderilmiş. 

Belgede üç PlayBook WiFi versiyonunun da EOL sürecine girdiği belirtiliyor. Yani üretimi durdurulmuş durumda. Bu aşamadan sonra satışı, pazarlaması sona eriyor. Ürün desteği ise kısıtlı veya hiç olmuyor. Bunun yanında RIM kesinlikle ürün iadesinin de kabul edilmeyeceğini belirtiyor.
EOL duyurusunun Sprint operatörüne de yapıldığı bildirildi. Bu duyuruda 16GB ve 32GB versiyonları için EOL kararı verilmiş. EOL kararı aşama aşama tüm PlayBook dağıtıcılarına gönderilecek. Bu kararın ardından modellerin fiyatları da düşmeye başladı.

Başarısız ilk PlayBook macerasının ardından RIM’in ikinci modeli piyasaya sürmeye hazırlandığı daha önce internete sızmıştı. Daha iyi konfigürasyon, 3G desteği ile 2012 ilk yarısı sonrasında tablet piyasada olacak. Yeni nesil BB 10 işletim sistemi yüklü akıllı telefonlar da 2012 sonlarında boy göstermeye başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim