Anlık Bildirim

Samsung, Smart Case Galaxy Tab 10.1 kılıflarını piyasadan çekti


Apple ile Samsung arasında Nisan aylarında başlayan patent kavgası halen devam ediyor. Apple Samsung’un ardından HTC’yi de hedef tahtasına koymuştu. Ancak son gelişen olay Samsung’un aslında Apple’ı ciddiye almadığını ortaya koyuyor.

Samsung’un çok güvendiği 1 GHz çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemciden ve 1 GB RAM’den güç alan, Android 3.1 Honeycomb işletim sisteminin tüm avantajlarından faydalanan, 10.1-inç 1280 x 800 piksel dokunmatik kapasitif ekran ile üst düzey görüntü kalitesi sunan Galaxy Tab 10.1 , 16GB - 499$ / 32GB - 599$ şeklinde 17 Haziran’da ABD pazarına sunulmuştu. 

Samsung’un bu iddialı tableti için Anymode firması tarafından Smart Case adında Apple’ın Smart Cover kılıfına birebir benzeyen bir ürün piyasaya sürüldü. 

Aynı şekilde ekranın üzerini kaplayan Smart Case katlandığında bir arka stand haline geliyor. Tek farkı manyetik olarak yapışmak yerine tabletin arka kısmına tutturulması.

Ancak reklamları yayınlandıktan hemen sonra Smart Case ürünleri piyasadan çekildi. Samsung Tomorrow sitesi tarafından yapılan açıklamada ise Samsung’un ürünün uygunluğuna onay vermediği belirtildi.

Standart olarak Samsung ürünleri için üretilen tüm ortak firma aksesuarları ilk olarak Samsung Electronics tarafından inceleniyor ve onay verildikten sonra piyasaya sürülüyor. Bunun yanında “Samsung Mobil için tasarlandı” şeklinde de bir ibare ekleniyor.

Ancak Smart Case ürünü bu prosedürü uygulamadan piyasaya sürüldü. Olayın iç yüzünü araştıranlar ise garip bir sonuçla karşılaştı. Samsung’un ortak firması olan Anymode aynı zamanda bir akraba şirketi. Bu bakımdan firma onay sürecini beklemeden ürünü piyasaya sürme kararı aldı. Ancak Apple ile birebir aynı olduğu ortaya çıkınca da satışı yapılmadan piyasadan toplatıldı.

Patent davalarının gölgesinde çalışmalarını devam ettiren Samsung için yeni bir davanın eşiğinden de dönülmüş oldu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4706 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim