Anlık Bildirim

Seasteading Institute yüzen şehirler kurmayı planlıyor

 Paypal kurucusu Peter Thiel'ın da destekçileri arasında yer aldığı Seasteading Institute organizasyonu, 2020 yılına kadar yüzen şehirler inşa etmek için çalışmalara başladı. Bu yüzen şehirleri yeni dünya düzeninin bir parçası olarak gören Seasteading Institute, bu yarı bağımsız şehirlerin yeni yönetim şekilleri denemek ve birçok soruna çözüm bulmak için önemli bir fırsat olacağına inanıyor.
"8 Önemli Ahlaki Zorunluluk" adını verdikleri yenilikçi bir proje üzerinde çalışan Seasteading Institute, yüzen şehirler kurmayı bu projenin ilk adımı olarak değerlendiriliyor. 8 Önemli Ahlaki Zorunluluk projesi kapsamında dünyadaki açların doyurulması, fakirlerin zenginleştirilmesi, hastaların iyileştirilmesi, atmosferin temizlenmesi, okyanusların onarılması, doğayla uyum içinde yaşanması, kalıcı enerji kaynaklarının sağlanması ve savaşların sona erdirilmesi amaçlanıyor.
Başarılması imkansız gibi görünen bu görevlerin yerine getirilebilmesi için insanların okyanustan faydalanmaı gerektiğini savunan Seasteading Institute, okyanuslar üzerine kurulacak yüzen şehirlerin her gün artan insan nüfusunun yer problemini giderilebileceğini belirtiyor. Ayrıca okyanusların yemek ve sürdürülebilir enerji kaynağı olarak da kullanılabileceğine dikkat çeken organizasyon, ilk yüzen şehrinin inşasına başlamak için çeşitli kıyı ülkeleriyle görüşmelere başlamış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3661 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim