Anlık Bildirim

Swift programlama dili açık kaynak oluyor

Apple'ın geçen yıl WWDC 2015 fuarında lanse ettiği ve iOS 8 ile OS X Yosemite için kullanıma sunduğu Swift programlama dili bu yıl da önemli gelişmelere sahne oldu.

Bilindiği gibi Apple yaklaşık 20 yıldır programlama dili olarak Objective-C kullanmaktaydı. Ancak Swift ile birlikte geliştiricilere de kolaylık sağlanmış oldu. Swift aradan geçen bir yılda oldukça popüler hale geldi. 

Swift programlama dili C'si olmayan Objective-C olarak tanımlanıyor. Bu dilde uzun kodlar yerine kısa satırlarla programlama yapılabiliyor ve sistem RAM yönetimi gibi pek çok şeyi sizin için otomatikleştiriyor. Ayrıca daha sadece kodlamalarla hata yüzdeleri de azaltılıyor. Modern yaklaşım sayesinde Swift dilini öğrenmesi ve yönetmesi oldukça kolay bir hale geliyor. 

Aslında Swift yine Objective-C ve C dillerini temel alıyor ve en iyi özelliklerini bünyesinde buluşturuyor. Türler, akış kontorlü, operatörler gibi temel ögeler bunlar arasında sayılabilir. Bu sayede geliştiriciler hali hazırdaki uygulamalarına da sorunsuz bir şekilde Swift kodlamalarını ekleyebilecek.

Swift ile gelen önemli bir özellik ise İnteraktif Oyun Bahçeleri. Bu özellik sayesinde yazdığınız kodlar anında ön izleme olarak karşınıza geliyor ve daha hızlı bir şekilde kodlarınızı deneyerek yazabiliyorsunuz. 

Swift 2 güncellemesinde bazı yenilikler var. Örneğin performans artırılırken, hata yakalama modeli Try-throw-catch gibi bilindik kelimeleri kapsamaya başlamış. Ayrıca yeni bir #available direktifi ile geliştiriciler kod bloklarını paketleyebilecek. Böylece bloklar sadece belirli özellikler gerektiğinde çalışacak ve eski cihazlarda çalışan kodlar yazmak mümkün olacak. 

Swift 2 güncellemesinde en önemli yenilik açık kaynak olmasına dönük çalışmalar. Artık sadece iOS ve OS X değil diğer platformlar da Swift yazılım dilinden fayalanabilecek. Ayrıca Linux için de Swift araçlarının optimize edilmesi planlanıyor. Swift platformunun daha fazla benimsenmesini ve geliştiricilere kolaylık sağlamasını amaçlayan Apple lisans dağıtımlarına ise sonbahar döneminde başlayacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim