Anlık Bildirim

Teleskop kontak lensler ile daha uzağı görebileceksiniz

Teleskop kontak lensler ile daha uzağı görebileceksiniz

Teknolojinin önemli katkılarının olduğu alanlardan birisi de kontak lensler. Glikoz ölçümü yapabilen lenslerin ardından bu kez de ağır görme kusurları olan kişilere yönelik olarak teleskop lensler geliştirildi. 

1.55mm kalınlığındaki teleskop lenslerin içerisindeki küçük aynalar ışığı yansıtarak nesnelerin ve dolayısıyla görüntünün büyümesini sağlıyor. Sistem düşük oranda büyütme yapan dürbünlerle benzer şekilde işliyor. Teleskop lensler için bir akıllı gözlük de geliştirilmiş. Bu gözlük sayesinde kullanıcı sağ gözünü kırptığında yakınlaştırma yapılıyor, sol gözünü kırptığında ise lens normale dönüyor. 

Dünyada 285 milyon insanın görme engelli insan olduğu tahmin edilirken, görme kusurlarının zamanla körlüğe yol açtığı biliniyor. Teleskop lensler 2013 yılından beri geliştiriliyor ve DARPA'nın büyük desteği mevcut. Lens hammaddesi hali hazırdaki lenslerin hammaddesinden daha farklı ancak aynı oranda sağlıklı ve hijyenik.

Lensteki aynalar ve alüminyum parçalar yanında kullanılan yapıştırıcı da son derece hijyenik ve herhangi bir risk arz etmiyor. Lensler 2.8 kere nesneleri büyütebiliyor. Herhangi bir takip sistemi olmadığı için nesnelere kafanızı belirli bir pozisyona getirerek bakmanız gerekiyor. 

Teleskop lenslerde şu anda gözlerin nefes alması konusunda bazı eksiklikler mevcut. Araştırmacılar bunun üstesinden gelmek için çalışıyorlar ancak lenslerin geldiği nokta açısından şu anki durumun oldukça ümit verici olduğu belirtiliyor. Lenslerin ne zaman kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim