Anlık Bildirim

Transformer Prime bootlader kilidi kapalı olarak satılıyor


Akıllı telefonlarını resmi olarak güncelleme imkanı kalmayan kullanıcılar için gayrıresmi olarak modifiye edilmiş işletim sistemi ROM'ları kullanmak giderek önemli hale gelmeye başlıyor. Hatta HTC HD2 gibi farklı ROM denemelerine referans olan model bile halen ilgi görüyor. Akıllı telefonlarında yanında tablet cihaz kullanıcıları da kişisel ROM'lara büyük ilgi gösteriyor. Ancak ROM kurabilmenin ilk şartı cihazın açılış ayarlarını değiştirmeye izin veren bootloader kilidinin açık olmasıdır.

Geçmişte HTC, bir dönem piyasaya çıkan modellerinde bootlader kilidini kapalı tutunca büyük eleştirilere maruz kalmış ve geri adım atmıştı. Şimdi aynı problemin ASUS ile yaşandığı belirtiliyor.

Mobil cihaz geliştirici topluluğu Xda forumlarında ortaya çıkan şikayetlerde ASUS'un dünyanın ilk 4 çekirdekli tableti olarak lanse ettiği Transformer Prime modelinde bootloader kilidinin yüksek bir şifreleme ile korunduğu belirtiliyor. 128-bit şifreleme kullanılan bootloader kilidini çözebilen henüz olmadı.

ASUS'un neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor. Firma tablet üzerinde çalışan işletim sistemini 4+1 çekirdeğin en iyi performansına göre optimize ediyor. Geliştiricilerin farklı ROM'larla çekirdek hızlarını yükseltmesi ve hatta 5. çekirdeği bile aktif olarak kullanıma sokması mümkün. ASUS'un böyle bir duruma izin vermek istemediği iddia ediliyor. Xda forumlarında konuyla ilgili protesto başlıkları açılmaya başlandı bile. ASUS ve geliştiriciler arasındaki çekişmenin sonucunun ne olacağını zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4488 kez okundu.
10 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim