Anlık Bildirim

Üç boyutlu yazıcıyla hazırlanmış iskelet destek ve koruma sistemi: CORTEX


Kolda meydana gelen kırıklar sonrası kemiklerin doğru kaynaması için takılan alçılar, yapıları gereği kullanışlı olmazlar ve genelde istenmeyen kaşıntılara neden olurlar. Bu sorunu çözmek için geliştirilen CORTEX destek sistemi, üç boyutlu yazıyla üretilerek farklı bir çözüm ortaya koyuyor.

Yeni Zelanda Wellington Victoria Üniversitesi medya tasarım mezunu Jake Evill tarafından hazırlanan destek sistemi, X-Ray teknolojisi üzerinden kırık noktaların belirlenmesi, 3 boyutlu taramanın yapılması ve son olarak üç boyutlu yazıcı ile kişiye en uygun destek modelinin üretilmesi ile klasik alçı çözümlerinden çok daha kullanışlı bir yapı ortaya koyuyor. Çok hafif olduğu belirtilen, su altında sorun çıkartmayan, geri dönüşümü yapılabilen ve en önemlisi özel yapısı sayesinde kaşıntı yapmadığı belirtilen sistem, özel olarak tasarlandığı için kırık bölgelerin daha çok desteklenmesine yardımcı olabiliyor.
Günlük kıyafetler altında rahatlıkla kullanılabileceği belirtilen CORTEX destek sistemi, şimdilik konsept aşamasında. Farklı çevrelerden oldukça olumlu tepkiler alan ürünün yakın zamanda sağlık sektörü içerisinde aktif olarak kullanılması bekleniyor. 
 
Üç boyutlu yazıcıyla hazırlanmış iskelet destek ve koruma sistemi: CORTEX
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim