Anlık Bildirim

VIA'dan dört çekirdekli ve DirectX 11 destekli ultra-mini anakart

Bugünlerde çok sık gündeme geliyor olmasa da çip üreticisi VIA, farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirmeye devam ediyor. Ürün stratejisini daha çok kurumsal platformlar üzerine yönlendiren şirket, Rasperry Pi'ye rakip kart üstü sistemlerden Pico-ITX anakartlara ve dört çekirdekli işlemcilerden DirectX 11 destekli grafik birimlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip. Şirket duyurusunu yaptığı EPIA-P910 kodlu yeni nesil Pico-ITX anakart modeli ile ilk defa bu kategoride dört çekirdekli x86 işlemci ve DirectX 11 desteğini birilkte sunuyor.
10cm x 7.2cm ölçülerinde olan anakart, son kullanıcılardan öte özel amaçları olan profesyonel sistemlere yönelik. Sektörel bazda değerlendirildiğinde sağlık ve lojistik gibi alanlara göz kırpan anakart, VIA'nın E Serisi 1GHz hızındaki dört çekirdekli işlemcisini kullanıyor. 
VX11H isimli medya işlem ünitesi, DirectX 11 desteğine ek olarak Stereoscopic 3D uyumluluğu da sergileyen sistem, bu açıdan bakıldığında 3D demo gösterileri yapmak isteyen büyük ölçekli mağazalarda da kullanılabilir. Görüntü aktarımı için HDMI 1.4a ile birlikte VGA ve bir adet tek kalan 24-bit LVDS desteğini bünyesinde barındıran sistemle birilkte 8GB'a kadar 1333MHz hızında DDR3 bellek kullanılabiliyor.
Üzerinde  iki adet USB 3.0 portu ile birlikte iki adet SATA konnektörüne yer verilen Pico-ITX anakart, VIA'nın Chromotion 5.0 video motoru sayesinde yaygın olarak kullanılan çeşitli çoklu ortam formatları için donanımsal hızlandırma desteği de getiriyor. Tüm bunlara ek olarak kablolu internet bağlantısı için Gigabit Ethernet ve HD Ses desteğini de bünyesinde barındıran anakartın gömülü sistemler pazarında ses getirmesi beklenirken, fiyatı ise açıklanmadı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3637 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşlemci, dört çekirdek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim