Anlık Bildirim

WWDC 2011, 6-10 Haziran'da Moscone West'te; peki iPhone 5 orada olacak mı ?

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kullanıcılar 5.Nesil iPhone ve iOS işletim sistemini beklemeye başlarken; Apple, dün yaptığı basın açıklamasıyla her yıl yeni iPhone'u tanıttığı "Dünya Geliştiriciler Konferansı 2011"'in 6- 10 Haziran tarihleri arasında Moscone West'te düzenleneceğini duyurdu. 1599 dolardan satışa sunulan ancak saatler önce biletlerin tükendiği Dünya Geliştiriciler Konferansı yine her zamanki yerinde ve her zamanki ayında düzenlenecek olmasına rağmen; bu sene geçtiğimiz senelerdekinden farklı olacak gibi duruyor.

iPad 2'nin tanıtıldığı etkinlikte iOS 5 ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan ve bu konudaki sessizliği hala süren Apple, basın açıklamasında konferansın iOS ve Mac OS'in gelecek sürümleriyle ilgili bilgilerin açıklanacağı bir organizasyon olacağını belirtti. Yaz aylarında Mac OS X: Lion'ı satışa sunmaya hazırlanan Apple'ın bu alanda açıklamalar yapması süpriz olmayacaktır fakat asıl süpriz iOS ile ilgili. Geçtiğimiz senelerde Mart-Nisan ayında tanıtılan ve yeni iPhone'un satışa sunulduğu Haziran-Temmuz döneminde son kullanıcılara yayınlanan iOS'in hala tanıtılmamış olması ve Apple'ın iOS'in geleceğiyle ilgili WWDC'i işaret etmesini, firmanın yeni iPhone ve iOS'in Haziran ayında satışa sunulabileceğiyle ilgili beklentilere kapıyı kapattığı anlamına geldiğini söyleyebiliriz.

Apple'a yakın birçok kaynağı bulunan All Things Digital, Engadget, The Loop da Dünya Geliştiriciler Konferansı 2011'de Apple'ın yeni iPhone'u tanıtmayacağı yönünde duyumlar aldıklarını belirtirken; iPhone 5'in bileşenlerinin seri üretimine başlanmadığı iddia eden Macotakara, yeni iPhone'u Apple'ın 2011 mali yılının son çeyreğinde yani takvim dönemiyle Eylül 2011 ayında raflarda göreceğimizi söylüyor.

Kısacası; eğer Apple bizleri şaşırtmazsa iOS 5 Haziran ayında tanıtılacak ve geliştiricilere yayınlanacak. Geliştiricilerin hem kontrol edip hem de uygulamalarını uyumlu hale getiricekleri yaklaşık 2,5-3 aylık bir çalışmadan sonra iOS 5, Eylül ayı içersinde son kullanıcıya yayınlanacak. Benzer şekilde 5.Nesil iPhone'da, Eylül ayında muhtemelen yeni iPod'larla birlikte tanıtılacak ve aynı ay içersinde satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim