Anlık Bildirim

WebOS kararı HP'ye 100 milyon dolardan fazlaya mal oldu


HP’nin 2009 yılında Palm şirketini büyük umutlarla satın almış ve Palm işletim sistemini webOS adıyla elden geçirerek tablet ve akıllı telefonlarında kullanmak üzere yeniden geliştirmişti. WebOS yüklü Palm Pre ve TouchPad modelleri firmanın mobil pazardaki eski günlerine dönüşün işareti olarak görülmüştü. Geçtiğimiz Perşembe günü ise şok bir kararla firma mobil macerasını başlamadan bitirdi.

Ancak HP bunun için büyük bir bedel ödeyecek. TouchPad tableti pek çok ülke pazarına sunulmuşken Palm Pre 3 için ön siparişler başlamıştı. TouchPad modeli kararın ardından perakende mağazalarında 16GB-99$, 32GB-149$ seviyesine kadar indi

Stoklarda kalan TouchPad modelinin meraklıları tarafından bir miktar satın alındıktan sonra elde kalacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında ürünü 500$ seviyesinden alan müşterilerden de tepkiler gelmeye başladı. Geri dönüşlerden HP’nin ne kadar zarar edeceği henüz bilinmiyor ancak şirketi epey zorlayacağa benziyor.

HP’nin ilk etapta maddi kaybı borsada oldu. HP yatırımcı ilişkileri sayfasına göre kararın açıklanmasının ardından hisse başına 0.05$ düşüş yaşandı. HP’nin 2.07 milyar hissesi olduğu düşünüldüğünde 103 milyon dolarlık kayıp ortaya çıkıyor. Borsada kayıp devam ettiği takdirde bu rakam daha da artacak.

HP’nin diğer bir kararı PC üretiminden çekilmek oldu. Son açıklamalar çekilme konusunda bazı tereddütler ve belirsizlikler olduğunu gösteriyor. İlerleyen haftalarda bu konu kesinlik kazandığında HP’nin hisselerinin hareket yönü de belli olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3431 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim