Anlık Bildirim

Yeni "Kalabalık sensörü" gideceğiniz yerlerdeki yoğunluk durumunu gösterebiliyor

Yeni 'Kalabalık sensörü' gideceğiniz yerlerdeki yoğunluk durumunu gösterebiliyor
 
Bir çoğumuz dışarı çıkmadan önce gideceğimiz yerlerdeki insan yoğunluğunu merak ederiz. Hatta öyle ki gideceğimiz yer beklediğimizden kalabalık veya doluysa sıra beklemeyi göze alıyor ya da yeni bir yer aramaya koyuluyoruz. Bu soruna çözüm bulmak içini ise Destiny adında yeni bir sensör geliştirildi.
Bu sensör kızılötesi ışınlarla bulunduğu ortamdaki hareketleri inceleyebiliyor. Hareket yoğunluğuna göre kalabalığı tahmin edebilen sensör böylelikle içerisinde bulunmadığınız bir yerin kalabalığı hakkında bilgi sağlayabiliyor. Kullanım alanlarına baktığımızda bir kahve dükkanı, bar veya spor salonu gibi alanlarda oldukça kullanışlı bir sensör gibi görünüyor. Bunun yanında sensör otobüs hatlarındaki doluluk oranı, sinemadaki izleyici sayısı yoğunluğu gibi daha özel alanlarda da kullanılabilir.
Yeni 'Kalabalık sensörü' gideceğiniz yerlerdeki yoğunluk durumunu gösterebiliyor
 
Şimdilik kısıtlı bir bölgede kullanılan bu ufak sensör bulunduğu yerin web sitesine veya iOS uygulamasına doğrudan bilgi gönderebiliyor. Kameralı sistemlere göre daha ucuz olan bu yöntem ayrıca bu işlemleri yaparken kişilerin kimliğini belirlemiyor ve yüz tanıma gibi yüksek maliyetli teknolojilere ihtiyaç duymuyor. Sensörlerden gelen bilgi merkezi bir cihazda işlendiği için birden fazla sensörün aynı yerde kullanılması da mümkün. Bu durumda ürünün kullanım senaryolarını genişletiyor.Örneğin AVM tarzı bir yapının girişindeki otomatik kapılara koyulacak sensör içeriye giren ve çıkanları sayarak toplam kaç kişinin AVM içerisinde olduğunu gösterebilir. Veya gitmek istediğimiz restorandaki her masada bulunursa boş masaları direk olarak gösterebilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim